Politie Zuid-Holland-Zuid

23/6 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 23-06-2006 o persberichten district II

VRACHTWAGEN BIJNA IN BRAND
ALBLASSERDAM- Op 22 juni rond 09.00 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale de melding binnen van een in brand staande vrachtwagen op het Nieuwland. Toen de brandweer en Politie Zuid-Holland-Zuid ter plaatse kwamen zagen zij een vrachtwagen met alle wielen in het zand staan. De bestuurder van de vrachtwagen verklaarde dat men bezig was met werkzaamheden op de weg en dat hij niet wilde wachten. Hij zag bandensporen over het zand langs de weg en dacht dat hij met ongeveer 12 ton ook wel over het losse zand kon rijden. Dat lukte niet. Doordat hij met zijn wielen in het zand wegzakte, kwam het elektrokastje van de bediening van de laadklep met het zand in aanraking. Hierdoor ontstond kortsluiting en daarna brand. De brandweercommandant gaf vrij snel brand meester waardoor alleen de laadklep van de vrachtwagen door de brand onbruikbaar raakte. De vrachtwagen is weggetakeld.

POGING DIEFSTAL VAN KABELS
GORINCHEM De politie heeft op donderdagmorgen 22 juni twee mannen van 36 en 41 jaar uit respectievelijk Arnhem en Didam aangehouden op een bedrijfsterrein aan de Spijksedijk. Ze worden verdacht van poging diefstal van een bundel elektriciteitskabels. Een alerte buurtbewoner zag de twee mannen langs komen rijden op een doodlopende weg met een vrachtwagen met daarop een laadkraan. De getuige ging een kijkje nemen en zag de mannen pogen de elektriciteitskabels op te tillen met de kraan. De getuige aarzelde geen moment en belde de eigenaar van het bedrijf. Die kwam direct naar het terrein. Hij deed het hek op slot van het bedrijfsterrein. Hierdoor zaten de twee verdachten in de val. De politie werd ingeschakeld die het tweetal aanhield. Ze zijn ingesloten. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

IN BAD?
LEERDAM De politie heeft op donderdagmiddag 22 juni een 25-jarige man uit Litouwen aangehouden in een winkel in de Hoogstraat in Leerdam. Hij had twee badlakens en twee flesjes badolie weggenomen uit de winkel. De jongeman werd gesnapt toen het alarm afging. Hij ging ervandoor. De eigenaar van de winkel ging er achteraan. Hij leende van diverse voorbijgangers fietsen om de dief in te halen. Dit lukte. De 25-jarige werd mee terug genomen naar de winkel waar hij de gestolen goederen teruggaf. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield. Na verhoor en controle van zijn gegevens door de Vreemdelingendienst, is de man heengezonden met een bekeuring en een aanzegging om Nederland te verlaten.

BROMFIETSER VIA BOOM TE WATER
LEERDAM Op de Recht van ter Leede is donderdagavond 22 juni een 17-jarige jongen uit Leerdam met zijn bromfiets via een boom in het water gereden. De jongen raakte vermoedelijk in een bocht de macht over het stuur kwijt. Hij raakte gewond. Het slachtoffer werd met (onbekend) inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. De bromfiets is totall-loss.

VERDACHT VAN MISHANDELING
PAPENDRECHT Een 42-jarige man uit Papendrecht is donderdagmiddag 22 juni aangehouden op verdenking van mishandeling van een 14-jarige jongen uit Papendrecht. De jongen reed met vriendjes van school naar huis via de Rietvoorn. Onderweg trapten de jongens volle en lege containers huisvuil om die aan de straat stonden. De 42-jarige zag dit, stapte in zijn auto en ging achter het groepje aan. Hij was boos. Op de Parkweg probeerde het groepje weg te komen van de auto maar de 14-jarige jongen viel toen van de fiets. Vervolgens zou hij zijn geschopt en bedreigd door de 42-jarige boze meneer. Ook zou de jongen een tik tegen zijn hoofd hebben gekregen. Vervolgens ging de man weg met de rugtas van de jongen. Hij moest eerst de rommel op gaan ruimen in de Rietvoorn. Later kreeg hij de rugtas terug. Een van de vriendjes schakelde de politie in. Via kentekengegevens die een alerte getuige had genoteerd, kon de 42-jarige man worden achterhaald. Hij heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en is daarna heengezonden. Hij betuigde spijt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.