Politie Zuid-Holland-Zuid

23/6 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 23-06-2006 o persberichten district I

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT In een flatwoning aan de Colijnstraat in Dordrecht is donderdagmiddag 22 juni 2006 een hennepkwekerij ontdekt. Na binnengekomen informatie gingen agenten naar het pand en vonden binnen een plantage met ongeveer honderd plantjes. De politie nam de plantjes en apparatuur in beslag en vernietigde deze. Het energiebedrijf doet aangifte omdat men illegaal stroom verbruikte. Politiemensen hielden de 49-jarige bewoner aan. Hij werd na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AGRESSIEVE WINKELDIEF
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 22 juni een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal. De man gedroeg zich verdacht in een supermarkt aan het Van Oldenbarneveltplein. Het winkelpersoneel reageerde alert. Bij de kassa werd de man gevraagd of hij wel alles had afgerekend. Dit bleek niet zo te zijn. Hij had blikjes vis en een powerdrankje in zijn zakken zitten. Een beveiliger vertelde de man dat hij was aangehouden voor winkeldiefstal. De 27-jarige was het hier niet mee eens en probeerde weg te komen. Dit mislukte. Er ontstond een worsteling waarbij uiteindelijk drie personen de verdachte op de grond wisten te krijgen. De man was erg agressief. Een van de medewerkers werd zodanig geschopt en in zijn oor gebeten dat hij aangifte van mishandeling heeft gedaan. De verdachte werd meegenomen door de politie en ingesloten.

GEVALLEN MET DE BROMFIETS
DORDRECHT De politie heeft donderdagavond 22 juni een 62-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de kruising Wielingenstraat/Hunzeweg. De politie kreeg een melding van een eenzijdig verkeersongeval. Het bleek dat de man met zijn bromfiets was gevallen. Twee personen die in de auto voorbij reden, zagen de man op straat liggen. Ze stopten. De man was niet aanspreekbaar. De man had wel een polsslag. Vervolgens zijn de hulpdiensten ambulance en politie gebeld. Toen de gevallen bromfietser weer een beetje bijkwam, werd hij erg agressief. Hij weigerde zich te laten onderzoeken door het ambulancepersoneel. Ook wilde hij niet meewerken aan een blaastest. Hij werd ter ontnuchtering een nachtje ingesloten op het politiebureau aan de Nassauweg. Op wat bulten, schrammen en een kater na had de man niets. Hij is vrijdagmorgen 23 juni heengezonden.

ILLEGALE PITBULL IN BESLAG GENOMEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 23 juni op vrijdag 24 juni een verboden pitbull in beslag genomen. De 47-jarige eigenaar van de hond werd tevens aangehouden ter zake de Regeling Agressieve Dieren. De politie zag een hond uitgelaten worden in de Noorderkroonstraat. Vanwege de uiterlijke kenmerken van een American Staffordshire werd de jongeman met de hond aangesproken. Die haalde zijn vader - eigenaar van de hond - erbij. De man verklaarde dat de pitbullachtige hond geen Nederlandse stamboom heeft. Dit betekent dan dat het om een illegale pitbull gaat die verboden is in Nederland. De hond werd in beslag genomen en zal worden beoordeeld door de Algemene Inspectiedienst (AID). De man is na verhoor heengezonden.

OVERVAL OP WONING
ZWIJNDRECHT Waarschijnlijk drie verdachten hebben een overval gepleegd. Dat gebeurde op donderdagavond 22 juni 2006 tussen 19.00 en 19.15 uur bij een woning op de Schokkershaven in Zwijndrecht. Een van de verdachten belde aan waarop een kind van de 34-jarige bewoonster opendeed. De verdachte liep naar de bewoonster, dreigde haar met mogelijk een vuurwapen en wilde geld. De verdachte is ongeveer 25/30 jaar en droeg een zwart shirt en een lichtblauwe spijkerbroek. Er kwam een tweede verdachte binnen van ongeveer 20/25 jaar. Deze droeg een shirt met daarover een beige vest. Over de derde verdachte weet het slachtoffer niet veel. Uiteindelijk gaf de vrouw geld aan de drie. De mannen verlieten de woning en renden buiten weg. Mogelijk liepen zij uit de richting van de Schokkershaven de Ringdijk af. De politie zoekt getuigen. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die de verdachten voor of na het incident in de buurt van Schokkershaven zagen. Zij kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BRANDJE OP LANDJE LANGS N3
DORDRECHT Op het zogeheten Paardenlandje langs de N3 heeft donderdagavond 22 juni en in daaropvolgende nacht van vrijdag 23 juni twee keer een brandje gewoed. De eerste melding kwam om 23.15 uur. Een stapel houtwerk stond te branden. De brandweer bluste dit. Paarden die op enkele meters van het brandje waren ondergebracht , konden op tijd veilig worden uitgezet op het landje. Omstreeks 01.53 uur werd wederom een klein brandje op een andere plek op het landje geconstateerd door rondrijdende beveiliging. De brandweer bluste het brandje wederom.

POLITIE VRAAGT BEWONERS ALERT TE ZIJN OP GRAFFITISPUITERS ZWIJNDRECHT In de wijk Kort Ambacht maar ook in andere wijken constateert de politie Zwijndrecht een aanzienlijke stijging van vernieling door middel van het spuiten van graffiti. De politie vraagt bewoners extra op te letten en bij verdachte omstandigheden de politie te bellen. Indien men namen weet van graffitispuiters, kan dit doorgegeven worden aan de politie. Mensen die dit liever anoniem willen doen, kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.