Ingezonden persbericht


analyses Team Support Systems wedstrijden donderdag 22-06-06

Tsjechië-Italië 0-2
Invaller Materazzi neemt Italië bij de hand en in de 2e ronde Een gedwongen wissel heeft de Italiaanse bondscoach Marcello Lippi in vreugde doen ontsteken. Toen centrale verdediger Alessandro Nesta na 16 minuten geblesseerd van het veld moest heette zijn vervanger Marco Materazzi. En deze harde verdediger van Inter Milaan kopte Italië 10 minuten later uit een corner op een 1-0 voorsprong. Mede hierdoor groeide Materazzi uit tot de man van de wedstrijd met een persoonlijkeffectiviteitscijfer van 7,9. Dit is ook meteen het hoogste cijfer dat een Italiaanse speler heeft behaald op dit WK. Italië overtrof Tsjechië op alle fronten: meer balbezit 52% om 48%, meer doelpogingen 15 om 13, en meer hoekschoppen 5 om 4. Het teameffectiviteitscijfer viel ook uit in het voordeel van Italië: een 6,4 daar waar de Tsjechen slechts een 5,6 lieten noteren.


Ghana-Verenigde Staten 2-1
Ghana bereikt 2e ronde met veel overtredingen Ghana heeft de 2e ronde van het WK bereikt. Het team van bondscoach Ratomir Dujkovic versloeg de Verenigde Staten (VS) met 2-1. De Ghanezen hadden wel veel overtredingen nodig om de Amerikanen te verslaan: maar liefst 31 keer werden de Afrikanen teruggefloten door scheidsrechter Markus Merk (de VS hoorden slechts 12 keer het fluitje tegen zich gebruikt worden). Met deze 31 overtredingen werd Ghana ook het meest bestrafte team tot nu toe in de poulewedstrijden van dit WK. Beide teams waren weinig effectief: Ghana haalde een teameffectiviteitscijfer van 5,8 terwijl de VS daar een 5,7 tegenover stelden. De beste speler aan de kant van de VS was PSV-speler Damarcus Beasley met een persoonlijk effectiviteitscijfer van 7,1.


Japan-Brazilië 1-4
Ronaldo komt op stoom na één helft goed verweer Japan Ronaldo wist tegen Japan 2 keer het net te vinden en een persoonlijke effectiviteit te scoren van 7,2. Japan speelde een hele behoorlijke 1e helft en nam zelfs brutaal de leiding door een doelpunt van Keiji Tamada. Hierna bleek de formatie van Zico niet in staat de Braziliaanse tempoversnellingen bij te benen. Zo bleef Japan in de 1e helft Brazilië voor in teameffectiviteit; 6,6 tegenover 6,2. Dat Brazilië in de 2e helft pas echt los kwam blijkt ook uit de teamstatistieken: een cijfer van 7,1 terwijl Japan als team niet verder kwam dan een 5,8. Er werden in deze wedstrijd zeer weinig overtredingen gemaakt. Brazilië maakte in de gehele wedstrijd slechts 3 overtredingen, een absoluut sportiviteitsrecord op dit WK. Japan overtrad de regels ook slechts 9 keer. Mede hierdoor is Brazilië-Japan op dit WK de wedstrijd waarin de bal het meest in het speelveld was er van 63 minuten zuivere speeltijd genoten kon worden. Opmerkelijk is dat de man van de wedstrijd geen Braziliaan was maar een Japanner: Keisuke Tsuboi. Op persoonlijke effectiviteit scoorde hij een 7,9. In vergelijking: de beste Braziliaan was Silveira Juan met een 7,7.


WK-analyses Team Support Systems voor iedereen toegankelijk op www.de5eman.nl

Meer bijzonderheden voor de pers;
U kunt bovenstaande graphics gratis (alleen voorronde, behalve Oranje) gebruiken. Voor professioneel gebruik is de graphic als vectorbestand beschikbaar. Hiervoor kunt U contact opnemen met TSS. Naast bovenstaande analyses zijn uitgebreide rapporten met details per speler beschikbaar voor de pers. Tevens zijn maatwerkanalyses mogelijk. Media die de gedetailleerde gegevens willen ontvangen, kunnen telefonisch (050-3176675) contact op te nemen of dit per email (publiciteit@teamsupportsystems.com) kenbaar maken.

Bovenstaande analyses worden gemaakt door Team Support Systems (TSS) in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) met behulp van het analysemodel Effectivity in Action. Het analysemodel Effectivity in Action presenteert grafisch, op elk moment, de effectiviteit van de elftallen en de vertoonde kwaliteiten van alle individuele spelers. Effectivity in Action maakt alle acties objectief meetbaar en toont zodoende de sterkte en zwakte aan op tientallen prestatie-indicatoren.

-----------------------
Persbericht

Persbericht

---- --