Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 23 juni 2006

Politie houdt snelheidscontroles

WOUWSW PLANTAGE: De politie heeft donderdagmiddag een
snelheidscontrole gehouden op de Plantagebaan. Tussen 14:00 en 16:15 uur passeerden 632 automobilisten de radarauto. Van hen reden er 112 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Randweg Noord. Bijna 1600 automobilisten reden voorbij de radarauto. Van hen reden er 27 harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/u.

Politie houdt controle op dragen autogordel

HOOGERHEIDE: De politie heeft donderdagmiddag aan de Ossendrechtseweg een controle gehouden op de draagplicht van autogordels. Agenten controleerden 70 voertuigen en schreven daarbij 16 bekeuringen uit omdat de bestuurder of passagier geen gordel omhad.

Politie neemt bloedproef af van automobilist

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de Willem Dreesweg rijden in zijn auto. Bij het uitstappen was de man onvast te been. Reden voor de politie om de man voor een ademanalyse over te brengen naar het bureau. Daar bleek de Roosendaler, om medische redenen, niet in staat te zijn om blaastest af te leggen. Een GGD-arts heeft daarom een bloedmonster afgenomen van de man. De uitslag daarvan laat nog enige tijd op zich wachten. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd. Met een rijverbod van 8 uur is hij na verhoor heengezonden.

Politie houdt man aan na vernielingen in horecagelegenheid

SINT WILLEBRORD: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 43-jarige inwoner van Sint Willebrord aangehouden. Rond 01:30 uur was de man betrokken bij een tweegevecht in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Hierbij werden een aantal barkrukken en stoelen beschadigd. Bij aankomst van de politie had de andere persoon de zaak al verlaten. De aangehouden Willebrorder had na de ruzie met een mes de bar beschadigd. De man, die onder invloed was van alcohol, kon zonder problemen worden aangehouden. Op het bureau weigerde de man een verklaring af te leggen.

Vrouw doet aangifte van zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 57-jarige inwoonster van Stampersgat heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Donderdagmiddag was de vrouw aan het winkelen in het centrum van Roosendaal. Op een onbewaakt ogenblik heeft de dader kans gezien om haar portemonnee uit haar schoudertas weg te nemen.

Auteur: Henk Snepvangers