Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 23 juni 2006

Zaanstreek-Waterland, 23-06-2006

Hennepplantage ontmanteld

Koog aan de Zaan, 22 juni 2006

In een woning aan de Papiermolen in Koog aan de Zaan heeft de politie een hennepplantage ontmanteld. De 58-jarige bewoonster is aangehouden. De in totaal meer dan honderd planten die rijp waren voor de oogst, zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd.

Beroving met geweld

Wormerveer, 22 juni 2006, 22:08

De politie heeft op de Kerkstraat in Wormerveer drie jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal met geweld, openlijke geweldpleging en mishandeling. Er kwam een melding binnen bij de politie dat een man werd mishandeld en onder bedreiging van een mes zijn telefoon moest afstaan. Zijn vriendin zou worden bekogeld met bakstenen. Ter plekke trof de politie de slachtoffers, een 18-jarige man en 20-jarige vrouw uit Wormerveer, aan en startte een onderzoek in de omgeving. Niet lang daarna konden de drie jongens worden aangehouden. Bij één van hen werd tijdens de fouillering een mes en een schroevendraaier aangetroffen. De 18-jarige Wormerveerder heeft letsel in zijn gezicht opgelopen, zijn vriendin kwam met de schrik vrij. De drie verdachten zijn verhoord en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de jongens in verband kunnen worden gebracht met eerdere soortgelijke meldingen in Wormerveer, Koog aan de Zaan en omgeving.

Bedreiging door buurman

Purmerend, 22 juni 2006, 19:19 uur

Een 71-jarige Purmerender is in zijn woning aan de Jachtwagenstraat aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn 23-jarige buurman. De oudere Purmerender beschuldigde zijn jonge buurman ervan een deuk in zijn auto te hebben veroorzaakt. De politie heeft de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, aangehouden en meegenomen voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Keet uitgebrand

Zaandam, 23 juni 2006, 02:31 uur

Op de Provinciale weg in Zaandam is een keet volledig uitgebrand. De brandweer heeft een aantal gasflessen en jerrycans met brandbare vloeistof uit de keet gehaald, deze stonden opgesteld in een brandwerende ruimte. Een getuige meldde dat er eerst een knal waarneembaar was. De keet was eigendom van de gemeente Zaanstad. Ook een boom die naast de keet stond is volledig in vlammen opgegaan.