Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

23 juni 2006

Winterswijk - Motorrijder over de kop in tuin beland, motor blijft achter Op donderdag (22/06) rond 19.30 uur werd een 65-jarige bewoner van een woning aan de Vredenseweg opgeschrikt toen een motorrijder met zijn motor tegen het tuinhek reed, over de kop sloeg en in de tuin belandde. De motorrijder en zijn inmiddels per auto gearriveerde broer haalden de motor uit de tuin en zetten deze bij het huis. Vervolgens vertrokken ze, met de boodschap dat ze zo terug zouden komen. Ze kwamen echter niet terug en hadden ook geen gegevens bij de bewoner achtergelaten, hoewel zowel tuin als tuinhek beschadigd waren. Later die avond heeft de motorrijder, een 21-jarige man uit Winterswijk, zich alsnog gemeld bij de politie. Hij krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van de plek van het ongeval.

Gaanderen - Bijna-aanrijding leidt tot rammen van auto Oproep getuigen

Een 40-jarige automobilist uit Voorst werd op donderdag (22 /06) omstreeks 23.00 uur op de Kerkstraat ingehaald door een nog onbekende automobilist. Hierbij stuurde deze iets te abrupt naar rechts waardoor de 40-jarige man moest remmen en uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Dat liet hij niet op zich zitten, en er ontstond een kat en muisspel, met uiteindelijk blikschade bij de Voorstenaar als gevolg. De onbekende automobilist is vervolgens weggereden richting Doetinchem. De auto die de aanrijding veroorzaakte is een Opel Vectra en had opvallende oranje velgen. Getuigen die de auto kennen of informatie hebben over de bestuurder, kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844.

Winterswijk - Agenten houden fietsendief zonder licht aan De politie heeft donderdag (22/06) rond 03.30 uur aan de Tuunterweg een 17-jarige jongen uit Winterswijk aangehouden. Twee agenten hielden de jongen aan omdat hij geen fietsverlichting had. Bovendien kwam het signalement van de jongen overeen met het dadersignalement bij een inbraak eerder deze week. Op de vraag waar de jongen de fiets vandaan had, vertelde hij verschillende verhalen en rende uiteindelijk weg. Na een korte zoektocht vonden de agenten hem terug en is de jongen overgebracht naar het bureau. Daar bekende hij dat hij de fiets gestolen had bij het station. De politie onderzoekt nog of de jongen ook iets te maken heeft met de genoemde inbraak.

Doetichem - Auto-inbreker aangehouden De politie heeft in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni een auto-inbreker aanhouden. Een 85-jarige vrouw uit Doetinchem, wonende aan de Gaanderenseweg, zag rond 03.30 uur dat er in haar garage telkens licht aan en uit ging. Toen zij beter keek, zag zij een man in de garage. Hierop belde zij de politie. Na korte zoektocht kon de politie een 19-jarige jongen uit Doetinchem aanhouden op verdenking van de inbraak. De jongen is overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontroles: 109 overtredingen Winterswijk: de politie heeft donderdag (22/06) gecontroleerd aan de Scholtenenk, een 30 kilometerzone. De controle werd gehouden naar aanleiding van klachten van bewoners. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Laag Keppel: op de Hummeloseweg heeft de politie donderdag (22/06) ook gecontroleerd op snelheid. 62 voertuigen reden te hard. De hoogste gemeten snelheid was 80 kilometer per uur waar 50 km per uur was toegestaan.

Toldijk: in de bebouwde kom aan de Hoogstraat heeft de politie donderdagavond (22/06) gecontroleerd op snelheid. 47 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur waar 50 km per uur is toegestaan. Er werd door de buurtbewoners zeer positief gereageerd op deze controle. Al geruime tijd is er onvrede over de veel te hoge snelheid van het verkeer in de buurt.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 055 548 66 48

---- --