Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Willem Jan Wolthuis overleden

Op dinsdag 20 juni is Willem Jan Wolthuis op 86-jarige leeftijd overleden. Wolthuis is een sterke schaker geweest die jarenlang in het eerste team van VAS op het hoogste landelijke niveau heeft gespeeld. Als organisator is hij in de eerste plaats bekend geworden als toernooidirecteur van het IBM-toernooi in Amsterdam. Wolthuis was Lid van Verdienste van de KNSB en was erelid van VAS uit Amsterdam. Hij wordt maandag in Driehuis gecremeerd.

---

Superschaaktoernooi bij ROC Nova College Toernooi in Haarlem

Op zaterdag 8 juli 2006 wordt er bij het ROC Nova College schaaktoernooi in Haarlem een superschaaktoernooi gehouden. De locatie van het toernooi is: Zijlweg 203, 2015 CK Haarlem, tel.
06-20597047. Het toernooi begint om 10.00 uur. De kosten bedragen EUR
5,- te voldoen aan de zaal. Spelers onder 18 jaar mogen gratis meedoen.
Het prijzengeld en de toernooivorm (rapid) zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.
Er wordt gespeeld volgens het NK-reglement, met de bekende vier NK-superschaakstukken: Amazone A, Keizerin Kn, Prinses Ps en Veteraan V. Het NK-reglement staat op www.superschaak.nl.

Aanmelden is mogelijk op superschaak@planet.nl of hvhaerin@planet.nl. De nationaal kampioen superschaak, IM Jop Delemarre, heeft zich reeds ingeschreven.

Dinsdagavond 27 juli, vanaf 20.00 uur, geeft Gerard Brookhuis (Het Witte Paard Haarlem) gelegenheid om kennis te maken met de NK-superschaakstukken. Er kan dan ook worden geoefend. Locatie: de speelzaal van HWP Haarlem, Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1, Haarlem. Geïnteresseerden in Superschaak zijn hartelijk welkom.

Op www.hwphaarlem.org vindt u informatie over het ROC Nova College schaaktoernooi, onder andere een routebeschrijving naar het ROC Nova College.

---