NMBS

Zuidkant station Waregem oogt klantvriendelijk en groen

23/06/2006

De voltooiing van de werkzaamheden aan de zuidelijke toegang tot het station Waregem was de aanleiding voor een feestelijke opening op vrijdag 23 juni in aanwezigheid van burgemeester Yolande Dhondt en Christiane Van Rijckeghem, districtsdirecteur NMBS-Holding.

De werkzaamheden aan de zuidkant begonnen in november 2005. Extra aandacht werd besteed aan het comfort van de treinreizigers. De zuidelijke ingang is nu duidelijk zichtbaar dankzij een nieuwe overkapping in piramidevorm en aansluitend pleintje.

Wie met de fiets naar de zuidkant van het station komt, kan via een gloednieuw fietspad tot vlakbij de nieuwe overdekte fietsenstalling rijden. Er zijn 252 gratis fietsenrekken en 12 gratis plaatsen voor bromfietsen. De beveiligde stalling voor 160 fietsen en 12 bromfietsen wordt pas eind dit jaar in gebruik genomen. Tot dan kan deze stalling gratis worden gebruikt .

Aan de voorzijde van het station zijn de oude fietsenrekken vervangen door 312 gloednieuwe rekken. Ook de automobilisten werden niet vergeten. Voor hen werd een parking met 205 extra plaatsen aangelegd.

NMBS-Holding en de stad Waregem investeerden samen 1,1 miljoen euro in de nieuwe stationsomgeving.

""