AutoRai

Daihatsu Cuore nog zuiniger dan fabrieksopgave

(6/23/2006)
De Daihatsu Cuore staat al bekend als de zuinigste benzineauto van Nederland. Er is echter bewijs geleverd dat met de Cuore nóg zuiniger gereden kan worden. Tijdens de Nationale Zuinigheidstest, een initiatief van Wegener, is gebleken dat een gemiddeld verbruik van 1 liter op 26,04 kilometer met de Cuore haalbaar is. Dit is bijna 17% lager dan de het door de fabriek opgegeven gemiddelde verbruik. Gerelateerd aan het lage verbruikscijfer werd een CO -uitstoot gemeten van slechts 91 gram per kilometer. Deze resultaten maken de Cuore veruit de zuinigste en minst milieubelastende benzineauto die deelgenomen heeft aan de Nationale Zuinigheidstest.

De Nationale Zuinigheidstest is georganiseerd door Wegener voor de lezers van de Wegener Dagbladen. De test vond plaats op 17 juni, waarbij Rosmalen het start- en finishpunt was. Tijdens de test legden meer dan 30 lezersteams een route van ongeveer 300 kilometer af in een zuinige auto (met A- of B-label). De route, vastgesteld door TNO Automotive, weerspiegelde de gemiddelde verkeerssituatie in Nederland.

Op verzoek van de organisatie mocht Daihatsu Holland als enige bedrijf met een tweede Daihatsu Cuore aan deze test deelnemen. De Cuore werd bestuurd door een instructeur van Prodrive Training. Prodrive Training verzorgt verschillende rijvaardigheids-cursussen. Eén daarvan is de cursus âHet Nieuwe Rijdenâ, waarbij cursisten vaardigheden opdoen om extra zuinig te rijden.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster