2e persbericht van vrijdag 23 juni 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 23-06-2006

Eindhoven: Vrouw gewond bij ongeval

Een 69-jarige vrouw uit Eindhoven is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Tongelresestraat. De auto van haar 71-jarige echtgenoot stond in een parkeervak. Haar man stapte in de auto achter het stuur. De vrouw stapte aan de passagierskant in. De man dacht dat zijn vrouw al in de auto zat en reed weg. De vrouw was nog bezig met instappen en viel. Een wiel van de auto reed over het onderbeen van de vrouw. De vrouw is met een ernstige beenbreuk in het ziekenhuis opgenomen.

Budel: Politie houdt man aan na poging doodslag / moord

De politie heeft vrijdag om 11.40 uur in Weert een 56-jarige man uit Budel-Schoot aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag - moord op zijn 55-jarige echtgenote. De man was vrijdagmorgen naar haar werk in Budel gegaan. De vrouw was daar alleen aan het werk. Hij heeft daar geprobeerd haar te wurgen. Dit is niet gelukt waarna de man naar de politie in Weert is gereden. Daar meldde hij zich. De politie van Weert (Limburg Noord) heeft de man overgegeven aan de politie in Cranendonck. De man is ingesloten en wordt gehoord. De vrouw is met nekletsel in het ziekenhuis opgenomen. Zij is niet levensgevaarlijk gewond.

Nuenen: Tuingereedschap weg bij inbraak

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in de garagebox van een woning aan de Gulberg. De toegangsdeur is opengebroken. Uit de garagebox zijn een kettingzaag, een bladblazer en een bosmaaier weggenomen.

Geldrop: Stand van zaken onderzoek overval - gijzeling

De drie verdachten die vorige week vrijdag in Geldrop zijn aangehouden na een overval en gijzeling in een woning aan de Goorstraat zitten nog in bewaring. Zij hebben de Russische nationaliteit. De betrokkenen, verdachten, slachtoffers en getuigen, zijn gehoord. Gevonden sporen zijn naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) gestuurd voor onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat een van de verdachten de slachtoffers (bewoner en bezoeker) kende. Bij de overval werden onder meer een aanzienlijk geldbedrag, enkele gsms en een laptop weggenomen. De goederen zijn in de buurt teruggevonden, het geld niet.