Ingezonden persbericht


Persbericht
23 juni 2006

Zonder ticket naar Brussel met de internationale trein Nieuwe manier van bestellen via internet na succesvolle proef

Na een succesvolle proef is reizen zonder (papieren) ticket nu beschikbaar voor alle reizigers in de internationale trein naar Brussel. Bij Ticketless reizen kunnen reizigers gemakkelijk en snel via internet een internationaal kaartje boeken voor hun reis per Benelux trein. Deze trein rijdt elk uur op het traject Amsterdam-Schiphol-Den Haag HS-Rotterdam-Dordrecht-Roosendaal-Antwerpen- Mechelen-Brussel.

Op de site www.ticketlessreizen.nl kan men een Ticketless Card aanvragen. Na on-line registratie krijgen reizigers een pas thuisgestuurd, waarmee zij op internet reizen kunnen boeken voor het traject Amsterdam- Brussel of een deel daarvan met de Beneluxtrein. Boeken is mogelijk tot vlak voor vertrek. Betalen kan via iDeal (pinnen via Internet) of creditcard (Visa en EC/MC). De Ticketless Card is het vervoersbewijs en controle vindt in de trein plaats met behulp van een scanner door de trainmanager. Groot voordeel van ticketless reizen is de mogelijkheid om eenvoudig en snel een vervoersbewijs kopen tot vlak voor het vertrek van de Beneluxtrein. Dit levert tijdswinst op, want met de Ticketless Card kan men zo de trein instappen. De geboekte reizen zijn overzichtelijk op te vragen via de internetsite waardoor gemakkelijk de administratie is bij te houden. Aan de Ticketless Card en het gebruik ervan zijn geen bijkomende kosten verbonden.

Succesvolle proef
In november vorig jaar startte NS Internationaal een proef waarbij 400 reizigers deze nieuwe manier van reizen uitprobeerden. Zij waren gekozen uit het klantenbestand van NS of meldden zich aan voor de proef. In totaal boekten zij ruim1400 binnenlandse en internationale reizen. Doel van de proef was te inventariseren hoe reizigers het ticketless reizen en boeken via Internet ervaren. De deelnemers zijn positief en beoordelen het reizen zonder papieren kaartje met het rapportcijfer 7,8. Ruim 90 procent is tevreden of zeer tevreden over de website en het boeken van een reis en wil er vaker gebruik van maken. Reden om deze manier van reizen aan te bieden aan alle reizigers met de Beneluxtrein. Noot aan de redactie