Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (23/06/06)

TILBURG, 23 juni 2006

Politie houdt fouilleer- en alcoholactie

TILBURG: Diverse politiemensen hebben donderdagavond 22 juni en in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni een actie Preventief Fouilleren gehouden. Ze combineerden de actie met een
alcoholcontrole.
Tussen 20.00 uur en 03.00 uur bezochten de politiemensen de locaties Spoorlaan, Piusplein en Paleisring. In totaal controleerden ze van 210 voetgangers de kleding en hun eventuele bagage. Verder onderwierpen ze 65 bestuurders van personenautos aan een controle. Deze groep mensen moest bovendien een blaastest afleggen. Niemand bleek teveel te hebben gedronken. Tijdens de fouilleractie nam de politie diverse mesjes, zoals een stanleymes en een schilmes en drie kleine zakjes met daarin wat hennep, in beslag.

De fouilleeractie leverde verder vier aanhoudingen op. Een 17-jarige man uit Antwerpen (B) werd aangehouden, omdat hij teveel softdrugs in zijn bezit had. De man had de drugs in een tasje in het kruis van zijn broek verstopt. Het ging om ongeveer 25 gram softdrugs. De man deed er afstand van. Hij kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 200,- aangeboden, die hij niet kon betalen. Tegen de man wordt nu een dossier opgemaakt, dat voorgelegd wordt aan Justitie. Bovendien hield de politie een 21-jarige man uit Dongen en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Beide mannen werden voor het Centraal Station gecontroleerd en bleken een grote hoeveelheid pillen (vermoedelijke XTC-pillen) bij zich te hebben. Het gaat om in totaal 3,5 kilo pillen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.
Tot slot hield de politie een 39-jarige man uit Tilburg aan. De man had een boksbeugel in de auto liggen. Hij deed afstand van het wapen en is na verhoor weer heengezonden.

Man aangehouden na vernieling autospiegel

TILBURG: De Tilburgse politie kreeg in de nacht van donderdag 22 juni op vrijdag 23 juni rond 04.50 uur de melding dat een man een autospiegel vernield had op een parkeerplaats aan de Stappegoorweg. Een getuige had het feit zien gebeuren en wees de politie op de man. De politie hield de man, een 23-jarige inwoner van Spaubeek, aan en nam hem mee naar het bureau voor verhoor. De man ontkent de spiegel te hebben vernield. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daarna is hij op vrije voeten gesteld.

Jongen aangehouden op verdenking van heling snorfiets

TILBURG: Surveillerende politiemensen zagen donderdag 22 juni rond 19.40 uur in de Goirkestraat een jongen op een Spartamet rijden. De kentekenplaat van de gemotoriseerde fiets was verbogen, waardoor de politiemensen besloten voertuig en berijder te controleren. De tweewieler bleek als gestolen gesignaleerd te staan, waarna de politiemensen de jongen, een 15-jarige inwoner van Tilburg, aanhielden. De jongen verklaarde de fiets donderdagmiddag in de Mascagniestraat te hebben gekregen van een hem onbekende man. De fiets bleek op woensdag 21 juni te zijn gestolen. De tweewieler wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Politie houdt dansende schennispleger aan

TILBURG: Een 26-jarige Tilburgse sprak donderdagavond 22 juni rond 20.50 uur twee surveillerende politiemensen aan. Ze verklaarde dat ze op de Heuvel naar een muziekoptreden stond te kijken toen een haar onbekende man plotseling zijn geslachtsdeel te voorschijn haalde en op de maat van de muziek mee ging dansen. Een andere getuige bevestigde het verhaal van de vrouw. De politiemensen hielden daarop de verdachte, een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan terzake openbare schennis der eerbaarheid. De verdachte wenste geen verklaring af te leggen en is na verhoor overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Politie doet onderzoek naar ramkraak op horecagelegenheid

TILBURG: In de nacht van donderdag 22 juni op vrijdag 23 juni omstreeks 03.30 uur hebben onbekenden een ramkraak gepleegd op een horecagelegenheid aan de Westermarkt. De voorpui van de zaak bleek er met een personenauto te zijn uitgereden. De auto die daarvoor vermoedelijk gebruikt is, is diezelfde nacht teruggevonden op de Statenlaan ter hoogte van de Hertengang.
Uit de zaak werd geld (wisselgeld uit de kassa en geld afkomstig uit een gokautomaat) weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en heeft onder andere een buurtonderzoek gehouden. Bovendien wordt een sporenonderzoek ingesteld.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De Tilburgse politie heeft vrijdagochtend 23 juni een 36-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 36-jarige vrouw meerdere malen tegen haar hoofd hebben geslagen. De vrouw deed aangifte van mishandeling. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Auteur: Leonie van Ooijen