Politie Amsterdam-Amstelland

Politie rolt vijf hennepkwekerijen op, Amsterdam Noord

Politiemensen van het wijkteam Klimopweg hebben vandaag samen met het Seon en de Nuon een zogenaamde 'rooidag' gehouden in de Van der Pekbuurt en de Bloemenbuurt. Doel: aanpak illegale hennepteelt. Klachten uit de buurt en vanuit woningbouwverenigingen waren de aanleiding voor deze gezamenlijke actie.

In totaal werden vijf panden bezocht. Op alle vijf de locaties was het raak. Er werd hennep of een hennepkwekerij aangetroffen. Bij vier panden was niemand thuis. Bij het het vijfde pand werd één verdachte gearresteerd (42) die na overleg met justitie wordt voorgeleid.

In totaal werden er 490 planten en circa 4,6 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen. Ook de benodigde apparatuur voor het kweken van hennep werd geconfisqueerd.

Alle benodigdheden voor het kweken van hennep, inclusief de hennep zijn na overleg met de officier van justitie vernietigd. De ' kwekers' zullen later worden ontboden en gehoord. Tegen de bewoners zal in overleg met de woningbouwvereniging een ontruimingsprocedure worden gestart.

Het kweken van hennep in een woning of ander pand is niet alleen illegaal en dus strafbaar, maar levert vaak zeer gevaarlijke situaties op. Brandgevaar, water- en stankoverlast zijn vaak zaken, waar de 'kwekers" geen rekening mee houden.

Er zullen meer van deze acties volgen.

Hoofd communicatie 020 - 559 22 85
Peter van der Maat

Pers- en externe voorlichting 020 - 559 36 80
Remco Gerretsen
Rob van der Veen
Ron Moes Gerard Vrooland
Leo Dortland
Sita Koenders

E-mail: pers@amsterdam.politie.nl Website: www.politie-amsterdam-amstelland.nl