Provincie Noord-Brabant


PSW-directeur krijgt bij afscheid provinciale onderscheiding
Hertog Jan voor Piet Verrijt

Piet Verrijt, directeur van het Provinciaal Steunpunt Werkgelegenheid (PSW), heeft de Hertog Jan gekregen voor zijn langdurige en bijzondere inzet aan de werkgelegenheid en arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen in Brabant.

Gedeputeerde Wim Luijendijk reikte de provinciale onderscheiding vandaag uit tijdens een afscheidssymposium voor Verrijt in het Noordbrabants Museum.
Verrrijt heeft PSW in 1988 op verzoek van de provincie opgericht. Hij bouwde PSW uit tot een professionele en gerenommeerde organisatie, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Brabantse arbeidsmarkt. Zo ontwikkelde Verrijt verschillende innovatieve projecten die landelijk navolging hebben gekregen.
Verrijt speelde verder een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Kennis=Meedoen. Met dit actieplan stimuleert de provincie bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden om meer te investeren in scholing en opleiding van de Brabantse beroepsbevolking.

Voor de Hertog Jan komen Brabanders in aanmerking die zich binnen de provincie gedurende langere tijd bijzonder hebben ingezet op maatschappelijk terrein. De onderscheiding is een bronzen beeldje van een ruiter te paard, ontworpen door beeldend kunstenaar Willy van der Putt uit Bergeijk.




Provincie Noord-Brabant