Gemeente Middelburg




---


Persbericht 20 juni 2006

Herdenkingsconcert op begraafplaats

Het Middelburgs Muziekkorps geeft in samenwerking met soliste José Dorleijn op vrijdag 23 juni om 19.30 uur een Concerto in Memoriam op de begraafplaats aan de Westelijke Oude Havendijk. Het openluchtconcert is vrij toegankelijk voor nabestaanden en andere belangstellenden, die hun overledenen willen herdenken.

De muzikanten spelen klassieke stukken van onder andere Mozart, maar ook moderne stukken van bijvoorbeeld John Lennon. Muziek die regelmatig bij plechtigheden gespeeld wordt. Daarnaast zal José Dorleijn, onder begeleiding van het Middelburgs Muziekkorps, enkele nummers zingen. Daar het voor het vijfde opeenvolgende jaar is dat het concert wordt gegeven, is er als extra een funuraire dans te zien die uitgevoerd wordt door Gia van den Akker. Zij zal door middel van dans uitbeelding geven aan het loslaten van een dierbare. Wethouder Huub van Klinken houdt de openingstoespraak en Lieke Bosveld spreekt enkele passende woorden van herdenking.

Na het concert is het voor belangstellenden mogelijk om hun dierbaren te herdenken. Dit kan door het leggen van bloemen of het aansteken van een waxinelichtje bij de algemene herdenkingsplaats of bij de plaats van een dierbare. Bloemen en waxinelichtjes zijn na het concert vrij te verkrijgen. Aansluitend kan er in de koffiekamer van de begraafplaats worden nagepraat. Het concert zal onder alle weersomstandigheden plaatsvinden.

samen verwerken

De belangstelling voor stille tochten en herdenkingen is groot. Dat inspireerde de Middelburgse begraafplaats vijf jaar geleden om voor het eerst een Concerto in Memoriam te organiseren. Vanwege de grote belangstelling en de vele positieve reacties besloot de gemeente het concert jaarlijks te organiseren. De Middelburgse begraafplaats voorziet op deze manier in de behoefte die bestaat voor gezamenlijke rouwverwerking.

Een programma van het herdenkingsconcert is af te halen bij de informatiebalie van de begraafplaats.