Gemeente Alkmaar


---


Alkmaar, 23 juni 2006

Alertheid gevraagd van Alkmaarders wegens schoolbranden

Schoolbesturen, de gemeente Alkmaar en de politie maken zich zorgen dat aan de reeks van brandstichtingen bij basisscholen in Alkmaar nog geen einde is gekomen. Deze reeks van branden heeft de afgelopen maanden geleid tot grote schade, risico's voor omwonenden en gevoelens van onveiligheid. Schoolbesturen, gemeente en politie hebben vele zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Omdat alle hulp daarbij welkom is, hebben de schoolbesturen, de gemeente Alkmaar en de politie gezamenlijk het initiatief genomen om vandaag een brief te sturen naar omwonenden en ouders van leerlingen, met het verzoek de komende tijd extra op te letten.

Gemeente en politie leveren op dit moment al extra inspanningen op het terrein van toezicht, handhaving en opsporing. Scholen nemen extra preventieve maatregelen. De brief benadrukt echter dat veiligheid een zaak is van ons allemaal, en daarom -ook in dit geval- om medewerking wordt gevraagd van buurtbewoners (waaronder ouders van leerlingen). Buurtbewoners is gevraagd de komende tijd -net als de politie- extra alert te zijn in de omgeving van basisscholen, om de kans te vergroten dat mogelijke brand zo snel mogelijk wordt ontdekt en de kans te vergroten dat de politie de dader(s) kan aanhouden.

Schoolbesturen, gemeente en politie denken hierbij aan: . gerichte aandacht van omwonenden voor de school en bijgebouwen (zoals gymzalen) . ouders van leerlingen die met enige regelmaat 's avonds tussen 21.00 en 24.00 uur in de omgeving van de basisschool in de buurt een wandelingetje willen maken . Hondenbezitters die nabij de school hun hond willen uitlaten.

De politie heeft in de brief speciale telefoonnummers verstrekt aan omwonenden, zodat de politie bij mogelijke onraad rond basisscholen nog sneller ter plaatse kan zijn. Mensen die deze brief niet hebben gekregen, worden geacht bij mogelijke onraad het reguliere alarmnummer 112 te bellen.



Gemeente Alkmaar