Fortis Bank

Published: 13:00 23.06.2006 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis Lease Group fuseert Zwitserse entiteiten. Dreieck Industrie Leasing wordt Fortis Lease Zwitserland

Dreieck Industrie Leasing en de leasingdochter van de Fortis-groep in Zwitserland zijn op 22 juni 2006 gefuseerd en vormen nu samen Fortis Lease Zwitserland. Fortis Lease, dat sinds 2005 aanwezig is in Zwitserland en er gevestigd is in Zurich, versterkte zich in januari 2006 met de overname van Dreieck Industrie Leasing, dat zijn kantoren heeft in Lausanne.

De Fortis-entiteit die uit de fusie ontstaat, vormt nu de nummer 3 op de Zwitserse leasingmarkt, met een totaal leasingvolume van EUR 600 miljoen / CHF 930 miljoen en 50 werknemers. Fortis Lease Suisse heeft beslist om zijn zetel te vestigen in Lausanne, binnen de vroegere zetel van Dreieck Industrie Leasing, en zal over nog twee andere bedrijfszetels beschikken in Baden (AG) en Agno (TI).

Deze fusie kadert in de snelle ontwikkeling van Fortis Lease Group als belangrijke geïntegreerde Europese speler, die een ambitieuze groeistrategie hanteert. De commerciële ontwikkeling verloopt in nauwe samenwerking met elk van de verschillende business lines van Fortis. Op die manier is Fortis Lease Group actief in elk van de Europese landen waar Fortis Bank haar 118 Business Centres heeft opgezet. Dit dynamisme blijkt ook uit de invoering van EVL (European Vendor Lease), een concept van pan-Europese samenwerking met grote fabrikanten van machines en uitrusting en met verdelers. Het Europese netwerk zal vanaf 2007 worden ondersteund door een uniek IT-platform voor alle entiteiten van de groep.

De fusie van Dreieck Industrie Leasing SA binnen Fortis Lease Suisse zal geen enkele impact hebben op het management van de onderneming, het personeel en de producten.

Fortis Lease
Fortis Lease Group (FLG), een 100% dochter van Fortis, is een belangrijke Europese leverancier van leasingdiensten, die gebruik maakt van geavanceerde technieken voor de financiering van uitrustingsgoederen en vastgoed. FLG, dat behoort tot de enkele geïntegreerde leasinggroepen in Europa, haalde in 2005 een leasingproductie voor een bedrag van bijna EUR 5 miljard. De totale productie van FLG bedraagt momenteel EUR 9 miljard. FLG telt ongeveer 630 medewerkers en is actief in 14 landen (België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Polen, Tsjechische Republiek, Turkije, Zwitserland en Hongarije).

Fortis
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 37 miljard (31/05/2006) behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 57.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com Perscontacten:

Fortis Lease Brussel:
Nancy Nackaerts
TEL: +32 2 506 01 79
E-mail: n.nackaerts@fortislease.com