Gemeente Tilburg

Datum
22 juni 2006

Experiment trouwen buiten stadhuis drie jaar verlengd

Na de proef van een jaar blijkt dat nog relatief weinig stellen gekozen hebben om buiten het stadhuis te trouwen. Na een jaar proefgedraaid te hebben blijkt dat 24 stellen gekozen hebben voor een externe locatie. Jaarlijks vinden er 860 huwelijken en partnerregistraties plaats. De verwachting was dat de behoefte groter zou zijn. Het is niet duidelijk of de mogelijkheden nog niet voldoende bekend zijn of dat de behoefte aan trouwen buiten het stadhuis gewoon klein is. Bruidsparen kiezen graag voor de sfeer van het Paleis-Raadhuis of van het raadhuis in Udenhout. Om conclusies te kunnen trekken is daarom gekozen om wat langer de tijd te nemen om de ervaringen in beeld te brengen. De proef wordt daarom twee jaar voortgezet. In 2008 vindt de evaluatie plaats, maar huwelijken die al in 2007 ingepland zijn voor een externe locatie in 2008 kunnen nog gewoon plaatsvinden.

Locaties

Villa de Vier jaargetijden is één van de negen externe locaties. Hier zijn in een jaar tijd tien huwelijken of partnerregistraties voltrokken en tot april 2007 is deze locatie nog zestien keer ingepland. De andere externe locaties waar men kan trouwen zijn: Theaters Tilburg, Chapel Studio Tilburg, Cultureel Centrum de Schalm, de voormalige kapel aan de Elzenhof, het Lelijke Hof, het Willem II stadion, kart- en partycentrum Tilburg en hotel de Postelse Hoeve. Van deze mogelijkheden is enkele keren gebruikgemaakt.

Leges verlaagd
De leges voor het trouwen buiten het stadhuis zijn gelijkgesteld aan de leges die gelden voor de Willem II-zaal in het Paleis-Raadhuis, die op dit moment E 303,40 bedragen.

Voor de pers:
Thomas Heesters, woordvoerder burgemeester, telefoon, 013 542 9952 Annemieke Kanters, Themacommunicatie, telefoon 013 542 8845


---- --