Gemeente Heerde

Week 26, 27 juni 2006

Burgerlijke stand
Geboren

* Ive Marijn Steenwoerd, zoon van H. Steenwoerd en G.H. Beekman
* Bob Arie Marskamp, zoon van H. Marskamp en M.C.W. van de Braak
* Nienke Marguerita van Alfen, dochter van A. van Alfen en P. Witman

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap

* J.H. Simens en J.N. Eikelboom

* W.F. van Guilik en G.W. van Dijk

Huwelijk

* W. Alberts en J. Huiskamp

* L.T.F. Roelofs en M.A. Netjes

* A. Tijmes en E. Maat

Overleden

* J.J. Geerling-van Triest

* D. Rorije

* A. Dijkshoorn

* H. van Dijk

* J. Wijenberg

* E. Woerts-Kamphuis

College nodigt betrokkenen hoogwatergeul uit
Centrale vraag bijeenkomst in Wapenveld: hoe nu verder? Het college van Heerde nodigt met deze oproep betrokkenen en belanghebbenden uit om op maandag 10 juli de stand van zaken door te nemen rond het project Ruimte voor de Rivier. De centrale vraag van deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint in 't Spyker in Wapenveld, luidt: hoe nu verder?

Het college is bijzonder teleurgesteld over de uitkomst van het kamerdebat op 19 juni. Een overgrote meerderheid van de kamerfracties blijkt zich in de plannen van de staatssecretaris te kunnen vinden. Naar verwachting neemt de Tweede Kamer aanstaande donderdag het definitieve besluit om de nevengeul ook bij Veessen en Wapenveld ruim baan te geven.

Als die beslissing eenmaal is genomen, wil het college van Heerde zo snel mogelijk met de belanghebbenden en betrokkenen doornemen hoe de zaken er precies voor staan. Het gaat om een uitwisseling van feiten en ideeën. De vraag is dan niet meer òf er een bypass komt, want aan dat besluit kan ondanks het krachtige protest niets meer worden veranderd. De volgende vraag is: hóe gaat dat gebeuren?

Na dit overleg met de belanghebbenden, nodigt het college ook de andere betrokken partijen uit voor nader overleg. Het gaat dan om onder andere Waterschap Veluwe, Gedeputeerde Staten, LTO en actiegroep Groene Rivier? Nee!

Naar aanleiding van de gesprekken in deze 'consultatieronde', richt het college zich zo spoedig mogelijk tot de gemeenteraad om nadere stappen vorm te geven.

U bent als betrokkene van harte welkom in 't Spyker op 10 juli!

Let op publicaties in vakantieperiode

Ook in vakantietijd worden publicaties in de Schaapskooi geplaatst. U wordt geadviseerd de bekendmakingen in de gemeentepagina's te volgen zodat u ten aanzien van een voor u van belang zijnde zaak tijdig kunt reageren.

Raadsvergadering 3 juli 2006

De gemeenteraad komt weer bijeen op maandag 3 juli a.s. De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, ingang Dorpsstraat. De vergadering is ook te beluisteren via Radio Heerde van 19.00 tot 22.00 uur, met voorafgaand aan de vergadering gesprekken met de fracties. Raadsvergaderingen zijn openbaar, dus iedereen is van harte welkom. De raadsagenda met bijlagen kunt u op www.heerde.nl vinden onder de knop Actueel> beslissingen> raadscommissies.

Wilt u inspreken?
Insprekers die iets willen zeggen over een onderwerp dat op de agenda staat kunnen dat uiterlijk 10.00 uur op de dag van de vergadering doorgeven bij de raadsgriffier via tel. (0578) 699494.

De raadsvoorstellen zijn verdeeld in B-onderwerpen en A-onderwerpen. B-onderwerpen zijn onderwerpen waar nog over gediscussieerd kan worden of waar stemming over plaatsvindt. Over A-onderwerpen vindt geen discussie plaats. Deze agendapunten worden bij hamerslag afgedaan.


1. Opening.

2. Spreekrecht publieke tribune.

3. Vaststelling agenda.

4. Beëdiging lid commissie Samenleving P. Kiers
5. Verslagen vergaderingen 10 april 2006, 29 mei 2006 en 19 juni 2006.

B-Onderwerpen


6. Onthouding goedkeuring aan bestemmingsplan Veessen, 14e partiële herziening, Veesser Enkweg 40a.
7. AZC-school De Klimboom en ruimtegebrek scholen in Wapenveld.
8. Programmarekening 2005.

9. Voorjaarsnota 2006; tussentijdse rapportage.
10. Financiële kadernota 2007.

11. Begrotingswijzigingen.

Initiatiefvoorstel


12. Voorstel tot wijziging Verordening op de raadscommissies.

A-Onderwerpen


13. Milieujaarverslag 2005.

14. Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wapenveld Dorp, partiële herziening Leeuwerikweg-Merelweg, 1e fase.
15. Ingekomen planschadeverzoeken.

16. Beschikbaarstelling middelen voor computerfaciliteiten raads- en collegeleden.
17. Ingekomen stukken en mededelingen.

18. Rondvraag.

19. Sluiting.

Gebruik Wvg-voorzieningen in buitenland

Volgens de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) verstrekt de gemeente bij een medische indicatie voorzieningen. Dat zijn met name voorzieningen voor in de directe woon- en leefomgeving.

Als de gebruiker van een (elektrische) rolstoel, een scootmobiel, aangepaste fiets etc. in verband met een korte trip of vakantie de Wvg-voorziening mee wil nemen naar het buitenland, dan is dat toegestaan.

Maar de kosten en de risico's voor het gebruik van de voorziening in het buitenland komen wel helemaal voor rekening van de gebruiker. Als gebruiker van een Wvg-voorziening doet u er dus goed aan u voor deze risico's te verzekeren.

Voor meer informatie hierover kunt u elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch contact opnemen met het team Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente Heerde, tel. 0578 - 699525.

Ontwerpbestemmingsplan

Het college van Heerde maakt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat met ingang van woensdag 28 juni 2006 het ontwerp van het bestemmingsplan Industrieterrein Wapenveld (Zuidelijk gedeelte), 1e partiële herziening (molenbeschermingszone De Vlijt), ter inzage ligt bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu.

Het bestemmingsplan omvat een juridisch planologische regeling ten behoeve van de bescherming van molen 'De Vlijt", Groteweg 54 te Wapenveld. Om de molen te beschermen wordt in het bestemmingsplan rondom de molen een cirkel getrokken met een straal van 300 meter waarbinnen de dubbelbestemming "molenbeschermingszone" geldt. Binnen deze zone gelden bijzondere voorschriften met betrekking tot de hoogte van bebouwing en is een aanlegvergunningstelsel opgenomen voor het aanbrengen van hoogopgaande beplanting.

Het ontwerp kan gedurende een periode van zes weken door een ieder worden ingezien op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het ontwerp gedurende deze termijn op maandagen buiten kantooruren worden ingezien van 16.00 tot 19.00 uur. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dient u vooraf contact op te nemen met de afdeling Ruimte- en Milieubeleid, tel. 0578 - 699442.

Gedurende eerdergenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde. Diegene die een zienswijze kenbaar heeft gemaakt wordt in de gelegenheid gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het gedeeltelijk vernieuwen en vergroten van een containerunit op het perceel Oenerweg 15 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de op de bestemmingsplankaart aangegeven bouwgrens wordt overschreden


- het vernieuwen en verplaatsen van een garage/berging op het perceel Schotkampseweg 36 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwplan buiten de bestemming erf is gesitueerd.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 28 juni 2006 gedurende zes weken (tot 9 augustus 2006) op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het geheel oprichten van een machineberging op het perceel Kanaaldijk 1 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok wordt overschreden.


- het geheel vernieuwen van een schuur op het perceel Rhijnsburglaan 28 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de schuur wordt aangebouwd aan de zijkant van de woning.

De betreffende bouwplannen liggen met ingang van woensdag 28 juni 2006 gedurende twee weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 14 juni 2006 tot 21 juni 2006 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het geheel plaatsen van een carport op het perceel Kerkenkamp 2 te Wapenveld

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het geheel vernieuwen van een hondenruimte op het perceel Kamperweg 27 te Heerde
- het geheel oprichten van een dubbel woonhuis met garage/berging op het perceel Kommerseweg 7 te Heerde

een aanvraag om 1e fase bouwvergunning voor:

- het bouwen van 5 woningen en 12 appartementen op het perceel Eperweg/Verbindingsweg te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De bouwplannen kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Openbare welstandsvergadering

Op donderdag 13 juli 2006 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 16.00 uur.

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 12 juli 2006 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Op donderdag 6 juli 2006 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties).

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 4 juli 2006 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

Conform artikel 12 van de Woningwet is de welstandsvergadering openbaar. Indien u aanwezig wilt zijn, dan horen wij dit graag van u. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Bekendmaking Wet bodembescherming
Het college van Heerde maakt bekend dat vanaf 28 juni 2006 ter inzage liggen de melding en het ontwerpbesluit van:


- Grondslag bodemkwaliteitsbureau, Nijverheidsweg 7 te Kamerik betreffende een saneringsplan voor de sanering van een minerale olieverontreiniging in zowel grond als grondwater op het perceel De Stege 10 te Veessen

In het ontwerpbesluit is het voornemen uitgesproken om in te stemmen met het saneringsplan. Aan deze instemming zijn enkele voorschriften verbonden.

De stukken blijven ter inzage liggen totdat de termijn is verstreken waarbinnen tegen het besluit beroep kan worden ingesteld.

Een ieder kan binnen zes weken vanaf de dag van terinzagelegging van het ontwerpbesluit schriftelijk en mondeling zienswijzen indienen bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Wanneer iemand zienswijzen indient, wordt de indiener van het plan in de gelegenheid gesteld hierop te reageren.

Wanneer geen gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid zienswijzen in te dienen, kan later in principe ook geen beroep tegen het definitieve besluit worden ingesteld.

De melding, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen op werkdagen ter inzage op de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu van 09.00 tot 12.30 uur en 's middags op afspraak.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699432.

Werkzaamheden/afsluiting Nieuwe Zuidweg

Op maandag 3 juli 2006 start Defensie met de verkeersveiligheidsmaatregelen aan de Nieuwe Zuidweg. Vanaf maandag 3 juli tot vrijdag 28 juli 2006 is de Nieuwe Zuidweg afgesloten voor het verkeer. De reden voor de te treffen maatregelen is dat er recentelijk een aantal ongelukken heeft plaatsgevonden. Aan weerszijden van de rijbaan wordt een laag breekasfaltcement van 50 cm breed aangebracht. Dit wordt afgespoten met bitumenemulsie en ingestrooid met fijn split. Daarnaast wordt de wegmarkering aangepast. Aan weerszijden van de weg wordt een onderbroken kantstreep aangebracht van 10 cm breed.

Opvang zwerfdieren

Op 14 juni jl. zijn meldingen binnengekomen over:


- een volwassen, kortharige, grijze kat die rondliep aan de Oenerweg te Heerde
- een volwassen, kortharige, rode, cyperse kat die rondliep aan de Oenerweg te Heerde
- een volwassen, kortharige, zwarte kat die rondliep aan de Kerkstraat te Veessen

De dieren zijn in eerste instantie ondergebracht in de gemeentelijke opvangplaats op de gemeentewerf in Heerde.

De volgende dag zijn ze zoals gebruikelijk overgedragen aan het dierenasiel in Apeldoorn (tel. 055 - 5068600).

Voor het geval u in de gemeente een zwerfhond of -kat aantreft kunt u tussen 08.00 en 17.00 uur voor de opvang hiervan contact opnemen met de gemeentewerf, tel. 0578 - 699532.

Na 17.00 uur en in het weekend kunt u bellen de heer J. Vorderman, tel. 0578 - 692837.

Overige verleende vergunningen

Vergunning/toestemming/ontheffing verleend aan:


- Riaggz Over de IJssel om op vrijdag 30 juni 2006 om ca. 11.30 uur de gemeente te passeren tijdens een wielerronde/fietstocht Verzonden: 15 juni 2006

- het Eiercomité Veessen voor het organiseren van de Eiermarkt in het centrum van Veessen op zaterdag 8 juli 2006 van 13.00 tot 21.00 uur
- Music 4 All voor het organiseren van een optreden op het trottoir voor de Vier Jaargetijden in Heerde op maandag 3 juli 2006 van 18.30 tot 19.30 uur Verzonden: 16 juni 2006

Activiteiten

donderdag 29 juni
openluchtconcert in muziekkoepel Van Meurspark van 19.30 tot 21.00 uur door fanfarekorps Wilhelmina in samenwerking met een Deens orkest

vrijdag 30 juni
fietstoertocht IJssel Tour passeert de gemeente omstreeks 11.30 uur; organisatie Riaggz uit Zwolle

zaterdag 1 juli
Van Bank tot Bank; organisatie atletiekvereniging De Gemzen
- In verband hiermee zijn deze dag tussen 17.00 en 22.00 uur de volgende (gedeelten van) wegen tijdelijk afgesloten: Verbindingsweg, Bonenburgerlaan, Dorpsstraat, Nieuwe Zuidweg, Elburgerweg, Meester Nijhoffstraat, Zuppeldseweg, Mussenkampseweg, Jan van Riemsdijklaan.
- De Eperweg (t.h.v. Rabobank), Terpweg, Machteldskamp, De Sa en Rhijnsburglaan worden tijdens het passeren van de deelnemers verkeersvrij gehouden. Het verkeer dient hier rekening te houden met tijdelijke vertraging.

Inzameling oud papier en kleding

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Tussen 22 juni en 3 juli kan oud papier worden ingeleverd bij de Gereformeerde Kerk aan de Kanaalstraat in Heerde.

Op 28 juni kan bij de Horsthoekschool aan de Oenerweg in Heerde oud papier worden ingeleverd. Tussen 18.30 en 19.00 uur is er hulp bij het lossen.

In Veessen en Vorchten wordt op 1 juli oud papier opgehaald door o.b.s. De Heemde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u op zaterdag 1 juli uw oud papier en schone, bruikbare kleding voor de Commissie Roemeniëhulp Wapenveld inleveren bij de container en de "oude" school op het plein achter de kerk. De inzameling wordt gehouden van 08.30 tot 11.00 uur.

Het c.m.k. De Lofzang plaatst op 3 juli een container voor oud papier op het parkeerterrein achter hervormd jeugdcentrum Welgelegen aan de Stationsstraat 2 in Heerde.

Bij de Margrietschool aan de A. Lijphartlaan in Heerde staat op 5 en 6 juli een container voor oud papier.

Op 5, 6 en 7 juli staat bij de Wilhelminaschool aan de Wilhelminalaan 59 in Heerde een container voor oud papier.

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --