Ingezonden persbericht


Persbericht Koninklijke VNP

Hoofddorp, 23 juni 2006

Koninklijke VNP ondertekent mondiaal statement voor duurzaamheid

Branchevereniging Koninklijke VNP heeft namens de Nederlandse papier- en kartonsector het CEO Leadership Statement voor een duurzame hout- en papiersector ondertekend.

Op 8 juni 2006 werd het mondiale CEO Leadership Statement on Forest based Industries uitgegeven en ondertekend door de ICFPA (International Council of Forest and Paper Associations), een internationaal gezelschap van 56 CEO's en presidenten van bedrijven en brancheverenigingen van hout- en papierproducten uit 25 landen. Met dit statement gaven de CEO's een officieel signaal voor de gehele papiersector om zich mondiaal in te zetten voor een duurzame productie. Deze verantwoordelijkheid zal vorm krijgen in het stimuleren van duurzaam bosbeheer (onder andere door middel van certificeringsystemen), het afwijzen van illegale houtoogst, het maximaal inzetten van oudpapier als grondstof voor nieuw papier, het produceren van papier met oog voor het milieu, het creëren van oplossingen voor het klimaatprobleem en voor de afnemende beschikbaarheid van fossiele brandstoffen en het investeren in de verbetering van de arbeidsomstandigheden en het opleidingsniveau van medewerkers in de sector.

Met de ondertekening van dit CEO statement steunt de Nederlandse papiersector het initiatief om mondiaal en in gezamenlijkheid het verantwoordelijkheid te nemen in het verder verbeteren van het duurzame karakter van de productie van papier en karton.

De Nederlandse papier- en kartonindustrie
De Nederlandse papier- en kartonindustrie kent in totaal 27 productielocaties die in 2005 goed waren voor een productie van ruim 3,5 miljoen ton papier en karton en een afzet van 2,0 miljard euro. Er zijn ongeveer 5700 mensen werkzaam.

Meer informatie
Het originele CEO Leadership Statement is te downloaden via www.vnp-online.nl (onder nieuwsberichten) of op te vragen bij Dennis Deelen op 020 - 654 30 69 of via d.deelen@vnp-online.nl