Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 23 juni 2006

Met één muisklik een uittreksel op de deurmat

Inwoners van Alkmaar kunnen vanaf maandag 26 juni vanachter hun computer een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) aanvragen. Om het digitaal aanvragen aantrekkelijk te maken wordt het online uittreksel met korting afgegeven. Een uittreksel uit het GBA is onder andere nodig bij de inschrijving voor een opleiding of examen, bij een woningbouwcorporatie of voor het overschrijven van een kentekenbewijs. Online korting

Om het digitaal aanvragen van het uittreksel GBA aantrekkelijk te maken wordt het online uittreksel met korting afgegeven. De inwoners van Alkmaar betalen voor het digitaal aangevraagd uittreksel E 6,60 in plaats van E 7,60. Het uittreksel wordt na betaling binnen twee werkdagen op het woonadres bezorgd.

DigiD
DigiD wordt door de gemeente Alkmaar voor steeds meer producten gebruikt. Voor de inwoners betekent dit dat ze niet meer voor alle diensten de gang naar het Stadskantoor hoeven te maken. Later dit jaar is het ook mogelijk om digitaal een bouwvergunning aan te vragen.

Meer informatie:

Chantal Kolleman (afdeling Communicatie), tel. 072-5488986.

Noot voor de pers:

Wethouder Meijer zal maandag 26 juni om 14.00 uur bij de publieksbalies van het Stadskantoor een digitaal uittreksel aanvragen. Uiteraard bent u van harte welkom.


-----------------------


---- --