Ingezonden persbericht


IN HET NIEUWSTE NUMMER VAN:

LIBERAAL REVEIL

.geven Paul de Krom, Anton van Schijndel, Henk Vonhoff, Frank Ankersmit, Bernard van Praag en Mark van de Velde hun visie op de vraag welke doorbraken de VVD in de komende tien jaar zou moeten bereiken. Tweede-Kamerlid Paul de Krom constateert dat het liberalisme 'alleen met een offensieve agenda de verloren ruimte en het vertrouwen terug kan winnen.' Anton van Schijndel ziet voor de VVD de opgave 'een structureel hogere economische groei te bereiken, de integratie van migranten te bevorderen en de veiligheid van burgers te waarborgen.' Hiertoe is een grotere mate van beleidsvrijheid voor de Nederlandse overheid noodzakelijk.

.argumenteert Auke Leen tegen de vermeende lagere moraliteit van de vrije markt ten opzichte van een centraal geleide economie. 'De vrije markt biedt het individu de kans zich moreel te ontwikkelen. Slechts bij eigen keuze en verantwoordelijkheid kunnen individuen bestaande waarden bevestigen, doen groeien en moreel respect verdienen. Een vrije markt met immorele mensen is daarom te verkiezen boven een onvrije samenleving met dezelfde mensen.'

.wordt de hypotheekrenteaftrek door Gijs Dröge, Maarten de Boer, Ivo ten Hagen, Tjakko Smit en Lars Wieringa kritisch bekeken. Zij pleiten voor liberale visie op de woningmarkt, waarbij de overheidsbemoeienis drastisch beperkt dient te worden. 'De ultieme liberale woonwens is de mogelijkheid om je vrij te vestigen, voldoende keus te hebben in het woningaanbod, je eigen voorkeur te kunnen uitoefenen in huur of koop, en zelf te kunnen bepalen voor welke prijs-kwaliteitverhouding je wilt wonen.' Een verfrissende kijk op de woningmarkt, ook van de VVD, kan aldus de auteurs deze utopie tot werkelijkheid maken.

.bespreekt Uri Rosenthal 'teleurstellingen, frustraties, verlangens en ambities in de Nederlandse politiek', naar aanleiding van recente publicaties van (ex-)politici. Rosenthal constateert dat de ambities van Rob Oudkerk onverwoord blijven in zijn boek. Ook Wouter Bos houdt zijn kaarten op zak, hij blijft uiterst vaag over zijn politieke doelstellingen.

Journalisten kunnen, onder vermelding van het medium waarvoor zij actief zijn, een gratis nummer opvragen door hun (adres)gegevens te e-mailen naar info@teldersstichting.nl

Wilt u regelmatig en vrijblijvend geïnformeerd worden over de activiteiten van de Teldersstichting, dan kunt u zich gratis aanmelden voor onze nieuwsdienst. Stuur een blanco e-mail naar nieuwsdienst@teldersstichting.nl met als onderwerp: nieuwsdienst Teldersstichting. U wordt vervolgens op de hoogte gehouden van bijeenkomsten en publicaties van de Teldersstichting.

Liberaal Reveil is een uitgave van de

prof. mr. B.M. Teldersstichting
Koninginnegracht 55a
2514 AE Den Haag
(T) 070 363 1948
(F) 070 363 1951
e-mail: debeaufort@teldersstichting.nl website: www.teldersstichting.nl


---- --