Onderzoek naar vuurwapenbezit

Lith, 23-06-2006

Onderzoek vuurwapenbezit

Lith De politie heeft vrijdag een vijftal woningen doorzocht aan de Lithsedijk in Lith. De politie beschikte over informatie dat er vuurwapens aanwezig zouden zijn en zette zon 30 mensen in om de woningen en aangrenzende percelen grondig te onderzoeken.

Bij het onderzoek zijn in de diverse woningen in totaal drie vuurwapens met houders en munitie aangetroffen alsmede een stiletto, een vlindermes, een boksbeugel, diverse busjes traangas en pepperspray. Ook zijn onder meer een hoeveelheid nieuwe kleding, schoeisel, 16 nieuwe ATB fietsen in verpakking en een groot geldbedrag in beslag genomen. De herkomst van deze goederen is onduidelijk. Onder een stapel oud ijzer op het terrein zijn een 8-tal plakken hash gevonden.

Op grond van dit vuurwapenbezit zijn drie personen aangehouden. Het betreft een man van 46 en twee vrouwen van 44 en 28 jaar oud. In de schuur behorende tot de woning van de 46 jarige man is een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij met in totaal 20 planten is ontmanteld. De 28 jarige vrouw is vrijdagavond vrijheid gesteld. De beide andere verdachten zijn in verzekering gesteld en worden maandag voorgeleid aan de rechtercommissaris.