Ingezonden persbericht



Robert Doornbos werkt aan racesnelheid Red Bull Racing op Montréal
---

MONTRÉAL, 23 JUNI 2006 - In de vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Canada heeft Robert Doornbos zich vandaag op het Gilles Villeneuve circuit vooral bezig gehouden met het vinden van een goed race-afstelling voor de RB2. Op de 4361 meter lange baan op het Ile Notre-Dame eiland nabij het centrum van Montréal, legde de 24-jarige Rotterdammer in totaal 52 ronden af over beide sessies. Zijn snelste tijd van 1:18.201 in de middagsessie bleek aan het einde van de dag uiteindelijk goed voor de elfde positie.

Net als in de vorige weekenden, werd de eerste helft van de openingssessie tussen 11:00 en 12:00 uur lokale tijd voornamelijk gebruikt door de derde coureurs en het Super Aguri trio. Omdat enkel de Formule 1 en de Champcars hier jaarlijks komen, was het circuit in de ochtend nog erg glad. In plaats van zich te richten op het reguliere bandenprogramma, gaf Red Bull Racing haar testcoureur daarom de opdracht eerst een goede set-up voor de wagen te vinden.

Ook in de middagsessie ging Doornbos vooral met veel benzine aan boord onderweg om de racesnelheid van zijn bolide verder te optimaliseren. Naarmate de temperatuur steeg en mede daardoor ook de grip van het asfalt toenam verbeterden ook de prestaties van zijn bolide. Door continue constante rondetijden neer te zetten, leverde Doornbos 's middags ook weer een belangrijke bijdrage aan de te maken bandenkeus van het team.

ROBERT DOORNBOS: "Dit is het enige circuit waar ik nog niet eerder met een F1 had gereden, maar ik ben erg onder de indruk. Net als in Melbourne rij je hier héél dicht langs de muren, wat een extra adrenalinekick brengt! Onze voorbereidingen voor de race zijn vandaag prima verlopen. Met een volle tank zal de wagen zondag zeker competitief zijn. Om ook morgen in de kwalificatie sterk voor de dag te komen, gaan we nu samen met Michelin kijken hoe we onze snelheid in met name de eerste ronde op nieuwe banden kunnen maximaliseren."

© 2003 - 2006 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com