Nieuwe slogan van KPN blijkt niet waar

KPN sluit je niet aan maar sluit je af

HEERENVEEN, 20060623 -- Onlangs ontvingen ongeveer 7000 KPN DSL gebruikers, die via hun ISP Fiberworld deze dienst afnamen, een brief van KPN waarin KPN stelde dat "omdat uw huidige toeleverancier zijn rekeningen niet betaalt" de internetverbinding beëindigd zal worden met daaraan gekoppeld een termijn van 7 dagen. De gebruiker werd uiteraard wel meteen de mogelijkheid geboden om zijn internetverbinding via een van KPN's dochters voort te zetten en daardoor geen downtime te hebben.


Dat er een lopende kwestie is tussen KPN en Fiberworld, wordt door Fiberworld ook niet ontkend. Harry Dijkstra, algemeen directeur van Fiberworld: "reeds 1,5 jaar zijn we in discussie met KPN over het onderhavige geschil.
Dat KPN nu plotseling besluit dit over de rug van de eindgebruikers uit te gaan vechten is een actie die we nooit hebben kunnen voorzien en ook van een gerenommeerde partij als KPN niet hadden verwacht."

Dijkstra vervolgt: "Fiberworld heeft altijd de klanten als hoogste goed voor ogen gehad en een alternatief geboden voor degenen die wel van een goed en stabiel ADSL netwerk gebruik wilden maken maar dit wilden doen via een onafhankelijke kleine partij. Dat de klant nu de dupe wordt, is ons een doorn in het oog en wij doen er alles aan om het leed voor de klanten zoveel mogelijk te verzachten door met een aantrekkelijk alternatief te komen".

Er is geen sprake van een ophanden zijnd faillissement zoals kwaadwillende bronnen in de pers beweren, noch is er sprake van stagnering van een van de andere diensten die de zusterondernemingen van Fiberworld hebben.

Bovenstaande uit zich bijvoorbeeld middels het onlangs gelanceerde "oranjeDSL" waarbij zusterorganisatie DIS Telecom in samenwerking met BBned gratis ADSL aanbiedt.

Op het hoofdkantoor in Heerenveen stromen de steunbetuigingen binnen en ook op de diverse fora op internet valt te lezen dat men Fiberworld graag een hart onder de riem wil steken. Dijkstra is blij met deze steunbetuigingen: "ik voel me gesterkt in het idee dat ook de klanten ons steunen in de acties die wij nu voorbereiden, wij zullen aantonen dat we ons niet laten kisten en dat we met vereende krachten er alles aan zullen doen ook in de toekomst onze klanten goed van dienst te zijn."

Fiberworld is leverancier van KPN DSL verbindingen, BBned DSL verbindingen, Bitstream verbindingen en levert sinds kort via dochtermaatschappij DIS Telecom ook het gratis OranjeDSL.