RTL Group



Van de internationale hitserie Americas Next Topmodel wordt een Nederlandse versie gemaakt. In het najaar start bij RTL 5 het programma ModelMasters: Hollands Next Topmodel, waarbij in een keiharde afvalrace van acht weken wordt gezocht naar het ultieme Nederlandse topmodel.

Vanaf heden kunnen jonge vrouwen die de droom koesteren om topmodel te worden en tussen 17 en 26 jaar zijn, zich opgeven via de website www.modelmasters.nl. Een groot aantal van hen krijgt vervolgens de kans om zich op zaterdag 24 juni te presenteren aan een vakkundige jury tijdens een grote ModelParty in Amsterdam. Een beslissende dag, want dan worden tien dames uitverkoren om aan het programma deel te nemen. Zij moeten zich bewijzen op de catwalk, tijdens fashion- en fotoshoots en diverse opdrachten in binnen- en buitenland. De winnares van ModelMasters: Hollands Next Topmodel 2006 krijgt een modellencontract bij het gerenommeerde fashion bureau Max Models en maakt tevens kans op een internationale carrière.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 5: We zenden al twee jaar met groot succes America's Next Topmodel uit. Een programma dat uitstekend past bij RTL 5 en haar jonge, uitgesproken profiel. Het concept van Next Topmodel is in korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijde hit: na Amerika volgden ook Engeland, Duitsland en Frankrijk. Het is kortom de hoogste tijd voor een spectaculaire Nederlandse versie, waarin de kijker de strijd ziet die de kandidates moeten leveren om tot Nederlands Topmodel te worden uitgeroepen.

ModelMasters Europe, dat jaarlijks een professionele modellenwedstrijd organiseert, is organisator van de ModelParty op 24 juni. Tijmen Bos, directeur ModelMasters: Het niveau van onze wedstrijd ligt zeer hoog. Winnaressen kunnen gelijk internationaal aan het werk. De coproductie met RTL vinden we een absoluut hoogtepunt voor ModelMasters. We kunnen hiermee een enorm succesvol concept nog verder uitbouwen en opwaarderen.


---

-------------
Noot aan de redactie: Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718598 of karin.bouwknegt@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP