Ingezonden persbericht


Persbericht Skatebond Nederland

www.skatebond.nl

Tal van toppers in nationale skeelerwedstrijd Nijkerk

In Nijkerk wordt zaterdag 24 juni de zevende etappe verreden van de landelijke Univé World on Wheels-skeelercompetitie. Aan de start staan vrijwel alle Nederlandse toppers, zoals de nationaal wegkampioen Gary Hekman uit Gramsbergen, Arjan Smit die zeven keer op rij Nederlands wegkampioen was, en Sjoerd Huisman uit Andijk die het klassement leidt en dit seizoen al drie etappes in de landelijke competitie won. Verder vertrekt een groep Belgische toppers onder wie de houder van het werelduurrecord Frank Fiers, en de Fransman Cédric Michaud die afgelopen winter de marathonschaatscompetitie won.

Een kanshebber voor de overwinning is ook Roy Boeve uit Kampen, die tweede staat in het landelijk klassement, derde werd op het NK en steeds gretiger wordt naar zijn eerste seizoenszege. Boeve verzamelde dit seizoen al tal van tweede en derde plaatsen. Kandidaten voor een podiumplek zijn verder Arjan Mombarg (Vorden), Roel van Hest (Apeldoorn), Geert Plender (Kamperveen) die vorig jaar het landelijk klassement won, en de Australiër Michael Byrne, die zich in Nederland voorbereidt op het WK in Zuid-Korea in september.

Ook veertig vrouwen gaan in Nijkerk van start, onder wie kanshebbers Foske Tamar van der Wal (Grijpskerk), Anniek ter Haar (Dedemsvaart), Mariska Huisman (Andijk) en Jannitta Spigt (Ede). Twee favorieten voor de zege zijn de Belgische Hilde Goovaerts, die nog altijd de ene wedstrijd na de andere wint en in 1995 wereldkampioene was op de halve marathon, en de Australische Angeline Thomas, die al diverse triomfen boekte op Nederlandse bodem.

Het programma:

17.00 uur: C2 en veteranen2

17.45 uur: C1

18.30 uur: veteranen1

19.15 uur: B-rijders

20.15 uur: dames

21.00 uur: A-rijders

De deelnemerslijst van alle categorieën is te vinden op de website www.skatebond.nl. Klik hiervoor op 'Speed', vervolgens op 'Competities en wedstrijden', 'Wedstrijdkalender', klik op de datum van het evenement en vervolgens op 'Aanmeldingen' bovenaan de pagina.

Het parcours is Klompenmaker - Beurtschipper - Bezembinder - Boekdrukker. De lengte van het parcours is 1100 meter. De organisatie is in handen van de Schaats- en Skeelervereniging Nijkerk onder auspiciën van de Skatebond Nederland.