Verzamelberichten zaterdsg

's-Hertogenbosch, 24-06-2006

Huisvredebreuk

s-Hertogenbosch Een 23 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van vrijdag op zaterdag zonder toestemming binnengedrongen in een woning aan de Koestraat. De man had eerst een ruitje kapot geslagen waarna hij kans zag naar binnen te gaan. Hij was behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank en naar eigen zeggen op zoek naar een slaapplaats. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Bedreiging

Boxtel In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woning in Boxtel een 37 jarige man aangehouden die verdacht wordt van bedreiging. De bewoners van een woning aan de Van Hornstraat werden opgeschrikt toen de verdachte met een staaf of stok voor hun woning stond en dreigde de zaak te verbouwen. De verdachte was eerder die nacht door de politie bekeurd terzake baldadigheid, omdat hij toen hij op de Clarissenstraat tegen een fiets schopte.

Dronken automobilist rijdt met auto de sloot in

Rosmalen In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie van enkele getuigen de melding dat een automobilist op de Empelseweg met hoge snelheid uit de bocht was gevlogen en in de sloot terecht was gekomen. Toen de politie arriveerde was er niemand meer bij de auto aanwezig. Onderzoek in de omgeving leidde naar de bestuurder van de betreffende auto, een 23 jarige Pool. De man was behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ongevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politiemedewerker mishandeld

Heusden In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de politie ter assistentie geroepen omdat er iemand onwel was geworden bij een examenfeest aan de Torenstraat in Heusden.

Ter plaatse bleek dat er een 19 jarige Drunense onwel was geworden door vermoedelijk een combinatie van drugs- en alcoholgebruik. Terwijl er gewacht werd op de ambulancedienst richtte een 22 jarige, onder invloed alcohol en/of drugs zijnde Vlijmenaar zijn agressie tegen een van de politiemedewerkers. De agent werd in het gezicht gekrabd en de Vlijmenaar moest herhaaldelijk worden weggeduwd. Hij is uiteindelijk aangehouden waarbij hij zich fel verzette. Door het verzet liep de agent kapotte kleding en schaafwonden aan beide handen op. De verdachte is ingesloten.

De Drunense is door de ambulancedienst naar het ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht.

Huiselijk geweld

Schijndel In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn ouderlijke woning in Schijndel een 21 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn moeder te hebben mishandeld. De verdachte was onder invloed van alcohol en drugs. Hij is ingesloten.

Vernieling en mishandeling politiemensen

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat er problemen waren bij een horecabedrijf aan het Hinthamereinde. Ter plaatse bleek dat een 47 jarige inwoner van Zaltbommel in het café een aantal bezoekers had willen slaan met een barkruk en een stoel. De man kon naar buiten worden gedirigeerd maar zag toch nog kans een gokkast te vernielen. Daarbij raakte hij gewond. De politie heeft de man op straat aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot. Hij zag kans een agent vol in het kruis te trappen.

Eerst nadat de verdachte een straal pepperspray toegediend was kon hij in de boeien worden geslagen. Het interieur van de politieauto en de kledingstukken van de agenten kwamen onder het bloed te zitten.

De verdachte is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en daarna ingesloten in het politiebureau in s-Hertogenbosch.

Dronken achter het stuur rijbewijs kwijt

Drunen In de nacht van vrijdag op zaterdag is op het Anton Pieckplein in Drunen een 21 jarige automobilist uit Elshout aangehouden. Hij had zo veel gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd.

Beenletsel na aanrijding

Grave Vrijdagmiddag vond er op de Mgr. Borretweg een aanrijding plaats waarbij een 31 jarige automobiliste uit Wijchen en een 20 jarige man uit Grave op een minibike betrokken waren. De man uit Grave liep daarbij beenletsel op en heeft zich onder dokterbehandeling gesteld. De automobiliste reed vanaf een uitrit van het tuincentrum de weg op. Daar reed de man op zijn mini-bike. Vanwege een heg van ruim een meter hoog zag men elkaar niet.

De onverzekerde en niet van een kenteken voorziene minibike is in beslag genomen.

Wildplasser beledigt agenten

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten dat er aan de Oostwal iemand stond te plassen. De man, een 26 jarige inwoner van Schaijk, werd bekeurd en was daar kennelijk niet zo blij mee. Hij vond het nodig om de agenten te gaan beledigen. Hij is toen aangehouden.

Aanrijding bestuurder onder invloed

Oss Zaterdagmorgen botste een 29 jarige automobilist op de Boogstraat in zijn woonplaats Oss tegen een lantaarnpaal. De politie stelde vast dat de man onder invloed van alcohol was en hield hem aan. De blaastest wees uit dat de man zoveel gedronken had dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd.

Aanrijding met letsel

Odiliapeel Zaterdagmorgen vond er op de kruising van de Nieuwedijk met de Rode Eiklaan een verkeersongeval plaats tussen een 43 jarige automobilist uit Odiliapeel en een 16 jarige bromfietser uit Zeeland. De automobilist kwam vanaf de Rode Eiklaan, werd verblind door de laagstaande zon, zag de bromfietser niet naderen en reed hem aan. De bromfietser is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis maar kon na behandeling weer naar huis.