Gemeente Wageningen

Meedenkavond Masterplan Plantsoen - Gerdesstraat op 26 juni

Wageningen, 15 juni 2006
Op 26 juni aanstaande organiseert de gemeente Wageningen een tweede meedenkavond in kader van het Masterplan Plantsoen-Gerdesstraat voor belangstellenden en geĂŻnteresseerden. Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. Adviesbureau BVR zal een presentatie geven, waarna de aanwezigen over de plannen van gedachten kunnen wisselen. Het Masterplan wordt na de zomer formeel ter visie gelegd en eind 2006 ter vaststelling aan gemeenteraad aangeboden.

De tweede meedenkavond over het Masterplan wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur in het WICC-WIR, Lawickse Allee 9. Namens de gemeente zijn wethouder F.J.H.G. Huijbers, wethouder M. Kroes en de heer B. Breedveld aanwezig en namens BVR zijn mevrouw P. Otten en mevrouw J. van Bergen aanwezig.

De tweede meedenkavond willen we gebruiken om met de belangstellenden de laatste stappen naar het Masterplan te nemen. Wij willen de keuzes en hun consequenties waar we voor staan inzichtelijk maken, zodat u ons ook kunt helpen de keuzes te maken. Op deze avond zal BVR een presentatie geven en hiermee haar gedachten toelichten. Daarna kunt u in groepen meedenken over de voor- en nadelen van de modellen van het gebied Plantsoen - Gerdesstraat. Vervolgens nemen wij deze mee in onze laatste afwegingen voordat het Masterplan wordt voorgelegd aan het gemeentebestuur. Na deze zomer wordt het Masterplan formeel ter visie gelegd. Eind 2006 wordt het ter vaststelling voorgelegd aan gemeenteraad.

De eerste meedenkavond vond eind januari 2006 plaats. Op deze bijeenkomst heeft adviesbureau BVR de projectdefinitie van mei 2005 gepresenteerd, de uitgangspunten voor het Masterplan zijn uiteengezet en tenslotte is in groepen gediscussieerd over de thema's zichtbaarheid, bereikbaarheid, verblijfskwaliteit en het combineren van wonen en centrumfuncties. Het verslag van deze avond is terug te lezen op www.wageningen.nl/actueel/projecten.

De afgelopen maanden heeft BVR samen met de gemeente gewerkt aan het Masterplan. Hierbij heeft ze de uitgangspunten zoals geformuleerd in de projectdefinitie in acht genomen en nauw samengewerkt met adviesbureaus XTNT en BRO, die in opdracht van de gemeente respectievelijk een parkeervisie en een detailhandelsvisie opstellen.