Gemeente Elburg


Oud papier apart houden is geld verdienen!

Regio Noord-Veluwe sluit nieuwe overeenkomst oud papier en karton af met Reukema Papier.

Regio Noord-Veluwe sluit op 26 juni a.s. een nieuwe overeenkomst oud papier en karton af met Reukema Papier. Namens Regio Noord-Veluwe zal de heer H. Visser, voorzitter van het dagelijks bestuur, de overeenkomst ondertekenen.

Vele vrijwilligersorganisaties in de zes regiogemeenten zijn door deze overeenkomst verzekerd van een uitstekende vergoeding voor het ingezamelde oud papier. Vrijwilligers zamelen oud papier in via huis-aan-huis inzameling en via de brengpunten bij scholen, kerken en verenigen. Het verenigingsleven in de dorpen binnen de regio kan door deze forse vergoeding goed op peil worden houden.

Jaarlijks wordt ongeveer 9 miljoen kilo oud papier opgehaald en door enkele afvalbedrijven in de regio naar Reukema Papier in Harderwijk gebracht. Reukema sorteert het papier en brengt het naar de papierfabriek van StoraEnso in Gent (B). Van oud papier kan prima nieuw papier worden gemaakt en dat scheelt grondstoffen, energie en geld.

Kleine moeite, groot plezier!

Op basis van analyses blijkt dat inwoners van de regio Noord-Veluwe nog 4,2 miljoen (!) kilo oud papier en karton niet apart houden, maar bij het restafval doen! Dit is enorm jammer, niet in de laatste plaats omdat vrijwilligersorganisaties en gemeenten hierdoor jaarlijks ongeveer EUR 300.000,- (exclusief inzamelkosten) mislopen.

Doe die moeite, en houd papier apart!

Meer informatie: www.afscheiden.info.

Afval BAS