Politie Gelderland-Midden

Wageninger opgepakt na bedreiging met mes

Publicatiedatum: 26-6-2006 11:02:47

Wageningen - De politie van Wageningen heeft in de nacht van zondag op maandag in de wijk Tarthorst een 26-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou een 26-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd met een mes. Slachtoffer en verdachten bleken bekenden van elkaar en zouden samen met anderen in de woning van het slachtoffer naar het voetballen hebben gekeken op tv. Op een gegeven moment zou de verdachte Wageninger de woning zijn uitgezet omdat hij zich volgens het slachtoffer misdragen had. Buiten zou de Wageninger voor de deur van het slachtoffer hebben staan vervelen waarna een woordenwisseling volgde. Daarbij zou de Wageninger een mes getrokken hebben en het slachtoffer daarmee hebben bedreigd. Het slachtoffer wist de Wageninger het mes af te nemen om hem vervolgens naar de grond te werken. Gewaarschuwde agenten hielden de Wageninger even later aan. De man is ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bestuurders onder invloed bij ongeval, één gewonde
Publicatiedatum: 26-6-2006 11:02:21

Terschuur - Een 18-jarige bromfietser uit Barneveld en een 35-jarige automobilist uit Zwartebroek zijn zondagavond in Terschuur op elkaar gebotst. De bromfietser raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. Beiden worden ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Het ongeval gebeurde rond half twaalf op de Stoutenburgerweg. Vermoedelijk had de bromfietser onvoldoende rechts gehouden, waarna beide bestuurders bij het passeren op elkaar botsten. Gewaarschuwde agenten roken bij beide bestuurders alcohol. Van de bromfietser is bloed afgenomen voor een bloedproef. De jongen is met beenletsel naar het ziekenhuis in Amersfoort gebracht. De automobilist bleek ook onder invloed. Maar het promillage bleek onder de strafbare limiet van 0,51 te zitten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Slachtoffer ongeval Galvanistraat overleden

Publicatiedatum: 26-6-2006 11:01:49

Ede - De 39-jarige vrouw uit Ede, die afgelopen vrijdag gewond was geraakt bij een verkeersongeval op de Galvanistraat in haar woonplaats is overleden. De vrouw had bij het ongeval hoofdletsel opgelopen en was overgebracht naar het UMC in Utrecht. Daar is ze in de nacht van zondag op maandag aan haar verwondingen bezweken.

Afgelopen vrijdag omstreeks kwart over tien werd het slachtoffer op de Galvanistraat aangereden door een landbouwvoertuig, bestuurd door een 42-jarige man uit Veenendaal. Volgens getuigen zou de Veenendaler het slachtoffer over het hoofd hebben gezien toen hij vanaf de Galvanistraat rechtsaf een bedrijventerrein op wilde rijden. Het slachtoffer reed op dat moment rechts naast de Veenendaler over het fietspad. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Frontale aanrijding: drie gewonden

Publicatiedatum: 26-6-2006 11:00:53

Stroe - In Stroe zijn zondagmiddag drie gewonden gevallen bij een frontale aanrijding tussen twee personenauto's. De slachtoffers, een 53-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Baarn en een 20-jarige vrouw uit Den Haag, zijn naar ziekenhuizen in Apeldoorn en Ede gebracht. Het ongeval gebeurde rond kwart voor vier toen de 20-jarige Haagse automobiliste in een bocht in de weg begon te slippen. Daardoor kwam ze op de verkeerde weghelft terecht en botste op de 51-jarige bestuurder uit Baarn. Alle slachtoffers hadden vermoedelijk inwendig letsel opgelopen. Door de ambulancedienst werden drie ziekenwagens ingezet. Beide auto's hadden zware schade opgelopen en moesten worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Autodieven stranden met buit tegen boom

Publicatiedatum: 26-6-2006 10:59:42

Otterlo - Vooralsnog onbekende autodieven zijn zondagmiddag in Otterlo met hun buit tegen een boom gereden. De wagen bleek in de nacht van zaterdag op zondag te zijn gestolen vanuit Harskamp. Zondagmiddag werd door getuigen gemeld dat er op de Molenweg in Otterlo een auto tegen een boom was gereden en dat de inzittenden er vandoor waren gegaan. Politieagenten troffen de zwaar beschadigde auto onbeheerd aan. De politie gaat er vanuit dat minstens één van de inzittenden verwondingen heeft opgelopen, gelet op aangetroffen bloedsporen. Vermoedelijk had de bestuurder als gevolg van te hoge snelheid de macht over het stuur verloren, waarna hij tegen een boom was gebotst. De eigenaar van de auto, een 48-jarige man uit Harskamp, heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van de auto.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Edenaar aangehouden wegens baldadigheid
Publicatiedatum: 26-6-2006 10:57:29

Ede - Door de Edese politie is in de nacht van zondag op maandag een negentienjarige Edenaar aangehouden wegens baldadigheid en openbare dronkenschap. Surveillerende agenten zagen rond half vier die nacht op de Molenstraat enkele personen bezig met het demonteren van verkeersborden. Bij het zien van de agenten gingen ze ervandoor. Een van de verdachten, naar later bleek de negentienjarige, bleek echter geheel gekleed in het oranje. De jongen werd even later alsnog aangetroffen maar had zich inmiddels van zijn opvallende kleding ontdaan. De Edenaar werd alsnog aangehouden en bleek onder invloed van alcohol. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---