Transavia

Eindhoven Airport derde thuishaven transavia.com

transavia.com biedt vanaf komende winter ook lijndiensten aan vanaf Eindhoven Airport. Het gaat hierbij om vluchten naar de populaire bestemmingen Faro, Alicante en Malaga. Eindhoven wordt hiermee na Schiphol en Rotterdam de derde thuishaven van transavia.com.

De ervaring die transavia.com de afgelopen jaren heeft opgedaan met het uitvoeren van lijndiensten via de regionale luchthaven Rotterdam- Airport heeft het bedrijf geleerd dat de Nederlanders in toenemende mate het vliegen vanuit de regio waarderen. De voordelen zijn evident: dichtbij huis, gemakkelijk en goedkoop parkeren, goed bereikbaar, overzichtelijk en toch compleet voorzien van alle faciliteiten zoals winkels, restaurants en wachtruimtes.

Eindhoven Airport is met bijna een miljoen passagiers op jaarbasis een aantrekkelijk uitvalsbasis voor de lowcoster. Onderzoek wijst uit dat de helft van de mensen in de regio Eindhoven momenteel vluchten vanuit Duitsland en België verkiest boven Schiphol. Daarnaast ziet transavia.com groeimogelijkheden door zich te richten op de Limburgse en Vlaamse markt.

Vanaf 1 november 2006 vliegt transavia.com vanaf Eindhoven 5 keer per week naar Malaga en Alicante en 2 keer) per week naar Faro. Alle bestemmingen worden aangeboden voor een prijs vanaf EUR59,99 (ex. tax). De vluchten kunnen over enkele weken geboekt worden via www.transavia.com Voorlopig wordt hiervoor één transavia.com toestel, een Boeing 737-800, op Eindhoven Airport gestationeerd. Afhankelijk van de resultaten van de activiteiten zal worden beoordeeld of op termijn meer bestemmingen vanaf Eindhoven worden aangeboden.

Volgens Directeur Commercial Services & PR Joost Meijs van de luchthaven is er met het besluit van transavia.com een grote stap gezet voor de luchthaven. "Wij zijn bijzonder tevreden met dit besluit. transavia.com is een professionele partij die een goede naam heeft in de luchtvaartindustrie en met moderne toestellen vliegt. Eindhoven Airport heeft hiermee haar eerste luchtvaartmaatschappij die het vliegveld als thuishaven gebruikt. Bovendien zijn het weer drie nieuwe bestemmingen die vanaf Eindhoven Airport bereikt kunnen worden. Deze uitbreiding, naar verwachting goed voor zo'n 140.000 passagiers op jaarbasis, past in de afspraken die we hebben vastgelegd in de regionale overeenkomst met de omgeving".