Gemeente Smallingerland

Het programma van Friesland Vaart!
26 juni 2006

Het grote waterspektakel Friesland Vaart komt er aan! Friesland Vaart is een vierjaarlijkse nautisch evenement dat van 26 juni t/m 1 juli 2006 voor de derde keer plaatsvindt. Zoân 500 schepen varen mee in een vloot die een week lang, volgens twee routes, door heel Friesland trekt. Daarbij worden er langs de route en in de diverse aanlegplaatsen talrijke evenementen georganiseerd. De westelijke route start in Harlingen en de oostelijke route start in Dokkum en arriveert op 27 juni in Drachten!. Er is een daverend programma voor u en voor de deelnemers van Friesland Vaart georganiseerd. Hieronder vindt u het programma in Smallingerland. Verder leest in deze krant meer over de vrijwilligers, de sponsors en de complete route van Friesland Vaart. Wij hopen dat dit evenement voor u een fantastische belevenis wordt!

Woensdagmiddag 28 juni: uitvoering van Bewegingscentrum Drachten

Het programma op 27 juni:

* 12.00 uur: aankomst van vloot op "De Leijen" met feestelijk welkom door de leden van watersportvereniging De Leijen, die de deelnemers een welkomstpakket aanbieden

* 13.00 uur: feestelijke doortocht door Opeinde. Dorpsbelang Opeinde heeft o.a. een fietstocht samengesteld. Het uitgebreid programma vindt u op pagina.

* 15.00 uur tot 16.00 uur: Ontvangst in jachthaven 'De Drait' in Drachten. Voor dedeelnemers is een pendeldienst geregeld van en naar het centrum van Drachten.

* 13.00 uur: Winkeliersvereniging H&I verzorgd de activiteiten in het centrum van Drachten. Een 17^de eeuws schip staat op het Museumplein. Hier is tevens van alles te beleven: optredens van goochelaars, Ierse orkestjes, shantykoren, vuurspuwers etc. In het centrum is de hele middag een nautische braderie. Het volledige programma van H&I vindt u op paginaâ¦.Op het Moleneind is een botenmarkt. Hier zijn boten, scheepsmotoren en scheepsonderdelen samengebracht. In het Museum Smallingerland is een speciale tentoonstelling te zien over de bouw van Skûtsjes. Toegang is gratis.

* Vanaf 18.00 uur: Captainsdiner op het Museumplein. Deze culinaire happening krijgen de deelnemers aangeboden door H&I. Ook u kunt tegen een redelijke prijs een hapje eten in deze gezellige sfeer. De terrassen op het Kiryat Ono plein zijn geopend. Hier is vanalle te beleven. De twee Drachtster Skûtsjes staan op het plein met shantikoren.

* Tot 21.00 uur: De winkels in Drachten zijn geopend.
* 19.30 uur tot 21.00 uur: Het centrum van de kunsten De Meldij presenteert "Het Meer van Minnen". Dit theatrale en muzikale spektakel vindt plaats in en rondom de vijvers van Parkwijk de Singels (naast het Kiryat Onoplein te Drachten. Hoofdsponsor van deze voorstelling is Wind Groep. De voorstelling is gratis toegankelijk voor iedereen. Uitgebreide informatie over het Meer van Minnen vindt u op paginaâ¦van deze festivalkrant.
* 21.00 uur De première van een korte film op het Kiryat Onoplein
* 22.15 uur tot 23.30 uur: de voorstelling Titanic! De voorstelling vindt plaats in het centrum van Drachten (Kiryat Onoplein). De Friesland Bank is hoofdsponsor. Kaarten zijn gratis en verkrijgbaar bij het gemeentehuis en ANWB/VVV.

Het Meer van Minnen en Titanic worden herhaald op woensdag 28 juni!

Bewegingscentrum Drachten: Swingend en aanstekelijk! Op woensdagmiddag 28 juni is er opnieuw veel beweging te zien in het Drachtster centrum onder het carillon. Bewegingscentrum Drachten laat delen van hun jaarlijkse uitvoering aan het winkelend publiek zien. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur op de Dam.

Parkeerplaatsen
Op de parkeerplaatsen in Drachten kunt u parkeren volgens het normale tarief. Op het Kiryat Onoplein is parkeren niet mogelijk, vanwege de voorstelling Titanic. De parkeergarage aan het Van Knobels Dorffplein is speciaal voor Friesland Vaart op 27 en 28 juni geopend tot 00.30 uur

Toiletten
Er zijn extra toiletvoorzieningen aanwezig bij De Jachthaven De Drait, op het Museumplein te Drachten en op het Kiryat Onoplein te Drachten