Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

26 juni 2006

Barchem - Automobilist botst tegen verkeersbord

Een 54-jarige automobilist uit Lichtenvoorde is zondagmiddag (25/06) op de Lochemseweg tegen een verkeersbord gebotst. De man kwam rond 17.05 uur door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en botste vervolgens tegen een verkeersbord. De automobilist was niet onder invloed van alcohol. De man en zijn vrouw raakten niet gewond. De auto liep flinke schade op en werd weggesleept.

Zutphen - Automobilisten onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Pelikaanstraat een 31-jarige automobilist uit Zutphen aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 00.10 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,6.

Een 20-jarige automobilist uit Doetinchem trok rond 01.30 uur op de Laarstraat de aandacht van de politie door op het zien van de politie snel te draaien en weg te rijden. De politie gaf de man een stopteken en rook een alcohollucht. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,6 terwijl voor hem als beginnend bestuurder 0,2 toegestaan is. De politie maakt in beide gevallen een proces-verbaal op.

Teuge - Geld uit kantoor gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag in een kantoortje van een bedrijfspand aan de Stationsweg. De daders kwamen via een raam het pand binnen en namen onder anderen een computer en een hoeveelheid geld mee. De inbraak werd zondagmiddag rond 14.30 uur ontdekt. De 56-jarige eigenaar deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Laren - Politie zoekt bestuurder landbouwtractor

De politie in Lochem is op zoek naar de bestuurder van een landbouwtractor die afgelopen vrijdag (23/6) omstreeks 09.20 uur vermoedelijk getuige is geweest van een ongeval tussen twee personenauto's op de kruising Ooldselaan - Oude Deventerweg. De personenauto's reden achterelkaar op de Ooldselaan vanuit de richting Bathmen. Tussen deze twee auto's, in dezelfde richting, reed het landbouwvoertuig. De achterste auto, bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Schalkhaar ging de landbouwtractor en de daarvoor rijdende personenauto bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Bathmen inhalen. Toen zij ter hoogte van de kruising met de Oude Deventerweg reed, sloeg de vrouw uit Bathmen linksaf . Beide vrouwen raakten bij de botsing licht gewond. De vrouw uit Bathmen werd per ambulance naar de huisarts gebracht, de andere bestuurster werd per ambulance voor nader onderzoek naar het Geertruideziekenhuis in Deventer vervoerd. Getuigen, en met name de bestuurder van de landbouwtractor, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --