Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl 2513AA22XA

Contactpersoon Ons kenmerk AM/SAM/06/52789 Doorkiesnummer Datum 26 juni 2006

Onderwerp Wetsvoorstel modernisering Wsw

In reactie op uw brief van 31 maart jl. (kenmerk 06-SZW-B-066) waarmee u informeerde naar de stand van zaken ten aanzien van het modernisering van de Wet sociale werkvoorziening, heb ik u op 30 mei jl. een brief doen toekomen. In deze brief werd al vermeld dat het wetsvoorstel modernisering Wsw thans aanhangig is bij de Raad van State en na ommekomst van het advies van de Raad van State aan uw Kamer zal worden verzonden. Daarbij gaf ik aan te verwachten dat het genoemde wetsvoorstel samen met het voorstel tot wijziging van het Besluit uitvoering sociale werkvoorziening en begeleid werken vóór het zomerreces aan uw Kamer zou kunnen worden aangeboden.

Met deze brief informeer ik u over het feit dat de Raad van State thans nog geen advies over het wetsvoorstel heeft uitgebracht. Het advies verwacht ik in juli te ontvangen. Daarom zal aanbieding van het wetsvoorstel aan uw Kamer vóór het zomerreces niet mogelijk zijn.

Omdat de beoogde inwerkingtredingsdatum van 1 januari 2007 dichtbij ligt, is door SZW samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, brancheorganisatie van sw-bedrijven Cedris, de Chronisch Zieken- en Gehandicaptenraad, de Landelijke Cliëntenraad en de Federatie van Ouderverenigingen en met betrokkenheid van Abvakabo al gestart met een implementatievoorbereidingstraject. In de komende periode zullen gemeenten, sw-bedrijven, cliënten en andere betrokken partijen geïnformeerd worden over alle voorstellen die in het beoogde wetsvoorstel en het beoogde nieuwe Besluit zullen zijn opgenomen. De betrokkenen worden door de genoemde partijen geïnformeerd door middel van onder meer landelijke bijeenkomsten en een website die ten behoeve van de modernisering van de Wsw in het leven is geroepen (www.aanhetwerkmetdewsw.nl).

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(H.A.L. van Hoof)