Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Dierenaar aangehouden na mishandelen vriendin

Publicatiedatum: 26-6-2006 15:35:16

Dieren - De politie van Dieren heeft in de nacht van zondag op maandag een 41-jarige man uit die plaats aangehouden wegens mishandeling van zijn 34-jarige vriendin. De twee zouden in een café in hun woonplaats naar voetbal hebben gekeken. Na afloop ontstond er op weg naar huis ruzie waarbij de Dierenaar zijn vriendin zou hebben geslagen en geschopt. De vrouw liep daarbij verwondingen op. Buurtbewoners die kabaal voor de woning van het stel hadden gehoord waarschuwden de politie. Die hield daarop de 41-jarige Dierenaar aan. De man is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duo opgepakt wegens diefstal vanaf bouwterrein

Publicatiedatum: 26-6-2006 15:34:23

Arnhem - Twee Arnhemmers van 23 en 44 jaar zijn zondagavond door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van diefstal van bouwmaterialen. Omstreeks half zes meldden getuigen aan de politie dat ze gezien hadden dat twee mannen spullen zouden inladen vanaf een bouwterrein aan het industrieterrein IJsseloord. Volgens de getuigen zouden het duo met de buit zijn weggereden in een auto. Nabij de wijk Malburgen zagen agenten even later de bewuste auto rijden met het duo erin. In de wagen bleek ook bouwmateriaal te liggen, waarop de beide inzittenden werden aangehouden. De buit werd in beslag genomen en de twee Arnhemmers zijn in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bedreiging horecaportier, man aangehouden

Publicatiedatum: 26-6-2006 15:33:46

Arnhem - Een 44-jarige man uit Arnhem is in de nacht van zondag op maandag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens bedreiging van een horecaportier. De man zou het bij het verlaten van een zaak aan de Korenmarkt even na middernacht aan de stok hebben gekregen met de portier. Daarbij zou het tot een woordenwisseling zijn gekomen, waarbij de Arnhemmer de portier bedreigd zou hebben met geweld. De portier riep vervolgens de hulp in van de politie die op de Korenmarkt aanwezig was. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden. Door de portier is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmers opgepakt na vernielingen in horecazaak
Publicatiedatum: 26-6-2006 15:32:18

Arnhem - Twee Arnhemmers van 21 en 22 jaar zijn in de nacht van zondag op maandag door de politie opgepakt wegens vernieling. De twee zouden met meubilair hebben gegooid in een horecazaak aan de Pauwstraat. Rond half één zou er in de zaak onenigheid zijn ontstaan met een van de medewerkers. Daarbij zou een schermutseling zijn geweest waarbij er ook met stoelen in de zaak zou zijn gegooid. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Bij aankomst van de agenten werden twee man aangewezen die bij het voorval betrokken zouden zijn geweest. De twee zetten het echter op een lopen. Op het Willemsplein konden ze door de agenten worden achterhaald en aangehouden. Later bleek dat de 22-jarige geprobeerd had de ruzie te sussen, waarop hij is vrijgelaten. De 21-jarige zit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Alcoholcontroles in Arnhem

Publicatiedatum: 26-6-2006 15:31:45

Arnhem - Door het regionale verkeershandhavingsteam van de politie zijn zondagavond en -nacht twee alcoholcontroles gehouden in Arnhem. Tussen half elf en half één werd gecontroleerd op Onderlangs. Daarbij werden 160 bestuurders aan een blaastest onderworpen, maar geen van hen bleek te diep in et glaasje te hebben gekeken. Van nog eens 300 passanten werd ook de snelheid gecontroleerd. Dat leverde twee bekeuringen op. Aansluitend tot omstreeks kwart over twee werd gecontroleerd op de Apeldoornseweg. Nu werd van 133 bestuurders een blaastest afgenomen. Twee automobilisten bleken onder invloed van alcohol en kregen een proces-verbaal. Eén van hen, een 60-jarige man uit Vaassen, bleek met een promillage van 1,39 achter het stuur te hebben gezeten (ruim tweeënhalf keer de norm). Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Met behulp van de Lasergun werden 200 bestuurders op snelheid gecontroleerd maar daarbij werden geen overtredingen geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---