Ingezonden persbericht


Opbrengst rode en gele kaarten voor SOS-Kinderdorpen

De complete opbrengst van strafpot bestemd voor weeskinderen van SOS-Kinderdorpen

Amsterdam, 26 juni 2006 - Tijdens het WK in Duitslandd heeft de FIFA de strafpot exclusief vergeven aan de internationale kinderhulporganisatie SOS-Kinderdorpen. Als sociale partner van de internationale voetbalbond rinkelt er bij elke getrokken kaart geld in de lade van SOS-Kinderdorpen. Want elke rode en gele kaart levert minimaal ¤ 3000,- op.

De Russische scheidsrechter Ivanov blies in de wedstrijd Nederland - Portugal minimaal ¤ 48.000,- voor or SOS-Kinderdorpen bij elkaar. Een schrale troost voor de voetballiefhebber, maar een opsteker voor de weeskinderen in de wereld. Tijdens het toernooi wordt namelijk aandacht gevraagd voor de gezamenlijke actie van FIFA en SOS-Kinderdorpen '6 dorpen voor 2006'. Deze actie heeft als doel fondsen te werven om wereldwijd 6 nieuwe kinderdorpen te bouwen. Ruim 800 weeskinderen krijgen in deze dorpen een blijvend en liefdevol thuis, samen met broertjes en zusje bij een eigen SOS-moeder. Talloze beroemde voetballers steunen deze campagne, waaronder Ruud van Nistelrooy met zijn campagne www.ruudswk.nl en Hans van Breukelen.

De meter stond afgelopen zaterdag op ¤ 123.357,-. Hoeewel Oranje naar huis is, blijven we het toernooi vol belangstelling volgen. Wie wordt er wereldkampioen? Nog 12 wedstrijden te gaan en dan weten we het. Hetzelfde geldt voor het eindbedrag van de rode en gele kaarten. Op 9 juli hoopt SOS-Kinderdorpen de bouw van 6 nieuwe dorpen te kunnen realiseren mede met het geldbedrag uit de strafpot.

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is tijdens het WK in Duitsland aangewezen als officieel sociaal partner van de FIFA. SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie die al bijna 60 jaar zorgt voor de opvang van weeskinderen over de hele wereld. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. SOS-Kinderdorpen doet dit op haar eigen, unieke manier: door de weeskinderen weer in een gezinssituatie te laten opgroeien met een eigen moeder en broertjes en zusjes. De SOS-voorzieningen zoals scholen en medische en sociale centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van het dorp. De organisatie heeft ruim 450 dorpen en de dagelijkse zorg voor meer dan 60.000 weeskinderen. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.