Minister De Geus bezoekt bijzonder werkgelegenheidsproject

Nederlandse gasunie n.v.

Stichting Samen Werken

Groningen, 26 juni 2006

Op maandag 26 juni 2006 heeft minister De Geus (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een werkbezoek afgelegd bij de Stichting Samen Werken Noordoost-Nederland. Het bezoek vond plaats in het hoofdkantoor van Gasunie te Groningen. Met dit bezoek heeft de minister zijn belangstelling willen onderstrepen voor dit bijzondere werkgelegenheidsproject, waarin particuliere bedrijven het initiatief hebben genomen om samen met onderwijsinstellingen, Sociale Diensten, ROC's, CWI en diverse reintegratieinstellingen hun maatschappelijke rol ten aanzien arbeidsparticipatie tot uitdrukking te brengen. Samen Werken wordt voorts ondersteund door VNO-NCW en de Anne Frank Stichting.

Doel van het Samen Werken-werkgelegenheidsproject is via gerichte ondersteuning en training kansarme groepen klaar te stomen voor een arbeidzaam leven. Het gaat daarbij zowel om allochtone doelgroepen, maar ook om arbeidsgehandicapten en herintredende vrouwen.

De Stichting Samen Werken wordt financieel ondersteund door een aantal grote ondernemingen waaronder de Nederlandse Aardolie Maatschappij en Gasunie. Het grootste deel van de educatieve projecten is ondergebracht bij ROC 'Drenthe College'.

Tijdens het werkbezoek heeft minister De Geus zich uitgebreid verdiept in de werkzaamheden en activiteiten van Samen Werken. Ook werden de ervaringen van de bij dit traject betrokken allochtonen besproken. Hierbij werden ook de werkwijze en voortgang van het Equal-project in de Gemeente Groningen onder de aandacht van de minister gebracht.

Tijdens dit werkbezoek waren, naast de ministeriële delegatie, diverse deelnemers aan de projecten aanwezig. Ook vertegenwoordigers van Nederlandse Aardolie Maatschappij, Gasunie, ROC 'Drenthe College', de Gemeente Groningen en HPB woonden de gesprekken bij.

Nadere informatie

Gerard Oostendorp, vice-voorzitter Stichting Samen Werken, 06 21817086.

www.stichting-samenwerken.nl