Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Vijfde ROC Nova College Schaaktoernooi

In het weekend van 7, 8 en 9 juli organiseert Schaakclub HWP Haarlem voor de vijfde maal het ROC Nova College Schaaktoernooi op de locatie Zijlweg in Haarlem. Het toernooi staat open voor spelers van alle leeftijden en alle sterktes. Publiek is ook welkom.

Het ROC Nova College schaaktoernooi gaat over zes ronden, waarin wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem. De winnaar ontvangt een geldprijs van EUR 1350. Naast royale prijzen voor de hoogst geklasseerden in de eindstand zijn er ratingprijzen en jeugdprijzen.

De komst van NK-deelnemer Erwin l'Ami (IGM) staat vast. Gezien zijn palmares van het laatste jaar is hij in Haarlem de te kloppen man. De deelname van Yge Visser - nu ook actief bij het Nederlands Kampieonschap - zal de ware liefhebber eveneens veel plezier doen. Van de Nederlandse subtop hebben zich tot dusver Harmen Jonkman (GM), Dennis de Vreugt (GM), Leon Pliester en Piet Peelen aangemeld. De voornaamste buitenlandse concurrentie wordt verwacht van de Oekraïner Leonid Milov en van Yuri Boidman.

Het ROC Nova College Schaaktoernooi begint op vrijdag 7 juli om 19.30 uur. De locatie aan de Zijlweg 203 in Haarlem is goed bereikbaar (www.novacollege.nl/locaties). Inschrijven is nog mogelijk tot 4 juli. Voor alle toernooi-informatie, inschrijven, indeling en rondeverslagen: www.hwphaarlem.org.

---