Gemeente Heemskerk


Monday, 26 June 2006

Handhavingactie horeca in Heemskerk

HEEMSKERK - Op vrijdagavond 23 juni heeft een breed samengesteld handhavingteam dertien horecazaken in Heemskerk bezocht. Deze actie werd gehouden in het kader van het gemeentelijk veiligheids- en handhavingbeleid.

Het handhavingteam (arbeidsinspectie, belastingdienst, vreemdelingendienst, bouw- en woningtoezicht en brandweer van de gemeente Heemskerk) bezocht dertien restaurants en snackbars. De meeste ondernemers hadden hun zaakjes netjes op orde. Zo werden geen overtredingen op het gebied van drank- en horecavergunningen of bouwregelgeving geconstateerd. De vreemdelingendienst heeft geen illegalen aangetroffen. Wel heeft de brandweer heeft enkele verbeterpunten aangegeven. De Belastingdienst heeft een reguliere controle verricht en gegevens verzameld. De Arbeidsinspectie heeft een boete opgelegd van EUR 4.000,- omdat een vereiste tewerkstellingsvergunning op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen niet was aangevraagd. Overtredingen van de Wet op de Kansspelen kwamen relatief het meeste voor. In twee gevallen stonden gokkasten opgesteld terwijl de ondernemer hiervoor geen vergunning had. Bovendien beschikte een uitbater die een maand geleden een zaak had overgenomen niet over de voorgeschreven exploitatievergunning.

De koppeling van controles wordt gedaan om de vervelende situatie voorkomen dat de ondernemers op verschillende dagen verschillende controleurs op bezoek krijgen. Al eerder vonden handhavingacties plaats bij de 'natte' horeca.

---