Ingezonden persbericht


PERSBERICHT D.D. 26 JUNI 2006

Groot overheidscontract voor Thieme

De zomer begint goed voor Thieme GrafiMedia Groep. Op 21 juni jl. werd de raamovereenkomst voor drukwerkdiensten met de Rijksoverheid getekend. Samen met 20 andere andere drukkers behoort Thieme GrafiMedia Groep tot het selecte gezelschap dat in de toekomst drukwerk aan de Ministeries gaat leveren. De raamovereenkomst kwam na een zorgvuldig verlopen proces tot stand. De afgelopen maanden is er door een sterk team bestaande uit vertegenwoordigers van bedrijven binnen de groep - en uiteraard Thieme's tenderdesk - hard gewerkt aan het bereiken van de selectie. "De volgende stap is het daadwerkelijk binnenhalen van werk", vindt directeur grafische bedrijven Theo Vermeulen. "Dan scoren we pas echt."

Het gaat allemaal om de productgroep Drukwerk in het kader van het Programma Inkoop Taakstelling (PIT). Daarmee wil de overheid door efficiënter inkopen vooral ook een flinke besparing - in totaal 150 miljoen - realiseren. De bedoeling was om de bestaande drukwerkcontracten - waarbij circa 1200 leveranciers waren betrokken - onder te brengen in een beperkt aantal nieuwe raamcontracten voor het maken van:


. Facilitair drukwerk

. Enveloppen

. Boeken

. Voorlichtingsdrukwerk

. Periodieken
Het werk werd aanbesteed in 8 percelen. Thieme schreef in voor alle 7 en werd geselecteerd voor 6.

Thieme GrafiMedia Groep
Met 34 ondernemingen en een omzet van 121 miljoen euro is Thieme GrafiMedia Groep één van de grootste spelers op de Nederlandse grafische markt met een leidende positie in plano-offset. De ondernemingen bieden naast grafische dienstverlening ook expertise met betrekking tot digitaal printen, multimedia, uitgeven, marketing- en communicatieadvies, concept & vormgeving, warehousing en fulfilment.

Inlichtingen over de raamovereenkomst geeft Jan van Gent, directeur van Koninklijke De Swart, tel. 070 308 21 21, jvangent@kds.nl

fotobijschrift
De geselecteerde drukkers presenteerden zich tijdens een informatiemarkt in het Museon, waar projectleiders Edwin Walta en Wicher Sieders langskwamen met de contracten. Op de foto het team van Thieme.

---- --