Fortis Bank

Basisrente op spaarrekening stijgt van 1,25% naar 1,50%.

Fortis Bank verhoogt vanaf 1 juli e.k. de basisrente op de spaarrekening van 1,25% naar 1,50%.

De jongste maanden is het rentepeil op de financiële markten voelbaar gestegen. Het geleidelijk herstel van de conjunctuur en de aantrekkende inflatie in de eurozone wijzen in de richting van een verdere verstrakking van het monetair beleid, in de lijn van de twee eerdere ECB-renteverhogingen dit jaar.

Een verhoging van de basisrente op het gereglementeerd sparen past dan ook in de marktlogica.

De rentevergoeding op de spaarrekening zal bijgevolg vanaf 1 juli 2006 1.50% basisrente + 0.50% aangroei of getrouwheidspremie = 2% per jaar bedragen.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 37 miljard (31/05//2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 58.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0) 2 565 35 84