CDA afdeling Gelderland


Hoe fietst Gelderland naar Goud?

28-06-2006

Op maandag 26 juni organiseerde de Recreatie Gemeenschap Veluwe een congres met de veelbelovende titel: Hoe fietst Gelderland naar Goud? Ons statenlid Teuny Kok doet verslag.

Verslag door Teuny Kok:

"En veelbelovend was het programma. De grote vraag was hoe het 'fietsprodukt' op de Veluwe verbeterd kon worden. En ook hier was de kreet: 'Gaat de markt het fietsprodukt bepalen?'

Van diverse zijden werd belicht hoe de toekomst van de fietser te duiden. De direkteur van de RGV constateerde een aantal knelpunten:
- Veel organisaties betrokken

- Veel versnippering

- Gebrek aan regie(?)

- Gebrek aan leiderschap(?)

Op zeer inspirerende wijze schetste trendwatcher Rob Creemers een duizelingwekkend beeld hoe toekomstige ontwikkelingen op het gebied van ICT, vergrijzing en globalisering de wereld de komende 10 jaar zullen doen veranderen.

Nico Kamminga nam de deelnemers mee in voorbeelden van succesvolle manieren om het 'produkt' goed 'in de markt' te zetten met Uitzendbureau Randstad, Centraal Beheer en MacDonalds als sprekende voorbeelden.

Jeroen Drabbe presenteerde een nieuw produkt, dat dit voorjaar in de Provincie Overijssel werd geintroduceeerd, namelijk fietsen met een eenvoudige en persoonlijke reisleider op zakformaat, kortweg aangeduid als Abel. Een uitgebreide GPS voor de fietser met actuele toeristische informatie op de route.

Tenslotte:
Onze CDA gedeputeerde Marijke van Haaren verzorgde een presentatie met de provinciale visie op het fietsbeleid én met het aanbod om alle partijen bij elkaar te brengen (de regie) en gezamenlijk de toekomst (versnippering) onder haar leiding tot een 'goed fietsprodukt' te komen. Ook kwam zij met een financiele injectie (4 miljoen) mits de andere partijen zoals de RGV en de Gemeenten hun verantwoordelijkheid zouden nemen.

Een inspirerende en zinvolle bijeenkomst!"