Time : 10:56:29
Date : 26 June 2006
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV: Nieuwe financiering van het FAVV - verzending heffingen

De nieuwe financiering van het FAVV werd vanaf één januari van dit jaar ingevoerd. In deze nieuwe financiering wordt aan iedereen actief in de voedselketen of met andere woorden de "operatoren" een heffing opgelegd. Met deze heffing wordt een deel van werking van agentschap gedekt. Deze nieuwe financiering werd met alle betrokken sectoren overlegd. Eind 2005 werden alle mogelijke operatoren aangeschreven en werd hen gevraagd de nodige inlichtingen te verstrekken rond hun activiteiten. Ook diegenen die niet meer actief waren werd gevraagd dit aan het Agentschap te melden zodat vermeden zou worden dat zij ten onrechte een heffing opgelegd zouden krijgen. In de loop van de maand juni worden in een tweede mailing de facturen verzonden.

Uit de eerste reacties op deze zending is gebleken dat het belang van het eerste schrijven aan nogal wat mensen ontsnapt is en zij niet gereageerd hebben. Voor mensen die niet meer actief zijn betekent dit dat zij nu geconfronteerd worden met de vraag om een heffing te betalen. Tot nu toe manifesteert dit probleem zich vooral in de primaire sector en met name bij gepensioneerde landbouwers.

Om de heffing te vermijden dienen de betrokken personen een schriftelijk bezwaar in te dienen en hieraan te nodige bewijsstukken toe te voegen. Dit schrijven moet gericht worden aan de gedelegeerd bestuurder (p/a WTCIII , S. Bolivarlaan 30 te 1000 Brussel).

Iedereen met vragen hieromtrent kan altijd terecht op de nummers 02 208 41 27 en 02 545 50 75.

contactpersoon voor de pers: pascal houbaert 0475 20 66 73

URL: http://www.favv.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR