Politie Hollands Midden

Datum: 28 juni 2006

Katwijk Aanhouding na mishandeling

De politie heeft dinsdag 27 juni een 28 jarige man en een 38 jarige vrouw uit Hoogvliet aangehouden op verdenking van mishandeling van een 47 jarige horeca-eigenaar en vernieling van meubilair. De 28 jarige man was boos geworden toen de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Voorstraat de vriendin van de man een duw gaf. De eigenaar deed dit nadat hij van de vrouw een klap had gekregen. De vrouw was het niet met de eigenaar eens toen hij haar aansprak over het overgeven op het terras van de zaak in plaats van op het toilet. Na de duw kwam de vrouw die onder invloed was van alcohol ten val waarna haar vriend de eigenaar eveneens sloeg. De eigenaar is hierop zijn café ingegaan waarna de man zijn woedde richtte op de stoelen en de tafels op het terras. De eigenaar heeft aangifte gedaan van mishandeling en vernieling.

Noordwijkerhout Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft twee 15 jarige jongens uit Noordwijk en Noordwijkerhout aangehouden in verband met een eerdere mishandeling waarbij een 17 jarige Noordwijkerhouter gewond raakte. De mishandeling vond plaats op woensdagochtend 24 mei, rond 08.15 uur. De 17 jarige fietste over het Westeinde in de richting van Noordwijkerhout, toen een bekende hem inhaalde op de fiets en opmerkingen naar hem maakte. In tegenovergestelde richting naderde een andere fietser die de Noordwijker tot stoppen dwong. Hij gaf de Noordwijker direct een duw, stapte af en begon op hem in te slaan. De bekende jongen stapte ook van zijn fiets af en begon de Noordwijker te schoppen. Een vrouw die op de fiets naderde begon te roepen dat zij op moesten houden. Beiden stopten daarop met het gebruiken van geweld en gingen er vandoor. De politie heeft de twee jongens aan kunnen houden en heeft hen op het bureau gehoord. Zij bekennen hun betrokkenheid bij de mishandeling. Tegen de twee jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Warmond Lek gestoken band politieauto

Van dinsdag 27 op woensdag 28 juni tussen 23.00 en 02.00 uur is een band van een politieauto lek gestoken. De opvallende politieauto stond vanwege een melding geparkeerd tegenover het Park Leerust. Politie Hollands Midden wijst op de ernstige gevolgen die dergelijke acties kunnen hebben wanneer een politievoertuig niet direct kan worden ingezet bij een noodmelding. Vooral daar waar het gaat om levensreddende acties. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Warmond Bekeurd voor te hard varen

De politie heeft dinsdag 27 juni in de middag twee Rijnsburgers van 14 en 16 jaar bekeurd voor te hard varen op 't Joppe. Agenten waren bezig met surveillance te water toen zij de twee jongens met hun motorboten met hoge snelheid zagen varen. De politie heeft de twee bekeurd. De 14 jarige kon geen identiteitsbewijs overhandigen en gaf daarnaast een valse naam op. Hij werd vervolgens meegenomen naar het bureau om zijn identiteit te kunnen vaststellen.

Leiden Aanhoudingen na diefstal fiets

De politie heeft drie mannen van 20 en 21 (2) jaar uit respectievelijk Voorburg en Wassenaar (2) en een 17 jarig meisje uit Wassenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets op de Haagweg. Een getuige meldde de diefstal bij de politie waarna er in de omgeving werd uitgekeken naar de personen. De verdachten werden kort na de melding aangehouden op de Haagweg. De fiets is meegenomen naar het bureau. Leiden Steekpartij in woning Een 25 jarige Leidenaar is gewond geraakt nadat hij door een 47 jarige Leidenaar in zijn borst gestoken was. De steekpartij vond op woensdag 28 juni, rond 03.00 uur, plaats in een woning aan de Botermarkt. Het slachtoffer die onder invloed was van alcohol, had ruzie met een medebewoner en maakte daarbij veel herrie. De verdachte, die op bezoek was, vond dat de man teveel herrie maakte en liep naar de ruzie toe. Hij nam een steekwapen mee zodat hij zijn woorden kracht bij kon zetten. Hij verklaart later aan de politie dat hij niet van plan was het steekwapen daadwerkelijk te gebruiken, maar omdat de man bleef schreeuwen hij het steekwapen toch te handen heeft genomen en in de borst van de 25 jarige stak. Medebewoners belden de hulpdiensten. Het slachtoffer werd naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht maar kon vrij snel weer naar huis. De politie heeft een onderzoek ingesteld en de verdachte op het bureau gehoord. De verdachte is in verzekering gesteld.

Gouda Racefietser gewond bij aanrijding Een 61 jarige racefietser uit Oudewater is op dinsdag 27 juni, rond 19.45 uur, gewond geraakt bij een aanrijding op de Hoofdstraat. De racefietser die deel uit maakte van een groep racefietsers, reed vanaf de Burgemeester Uilkenstraat de Hoofdstraat op. Een 19 jarige man uit Lopik reed juist vanuit een parkeerplaats op de Hoofdstraat de weg op en zag hierbij de renner over het hoofd. De racefietser kwam ten val en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis werd een gebroken neus en ribben geconstateerd.

Gouda Oplettende getuige zorgt voor aanhouding De melding van een oplettende getuige heeft geleid tot een aanhouding op heterdaad. De getuige meldde dat er een verdachte man een ruitje probeerde in te tikken bij een kantoor aan de Breevaarthoek. Agenten gingen direct ter plaatse en zien de man die aan het signalement voldeed wegrennen in de richting van de Bodegraafsestraatweg. Na een korte achtervolging te voet, rent de verdachte in de richting van de voetbalvelden van Olympia. Daar in de buurt haalde de verdachte een nat pak door de sloot in te springen. De agenten verloren de man uit het oog en zochten het terrein af. De verdachte werd liggend op zijn rug tussen wat bosjes in aangetroffen, waarna hij kon worden aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. De verdachte, een 18 jarige Gouwenaar, is ingesloten. De politie zet het onderzoek naar hem voort.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --