Politieberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 28-06-2006

Overleden man: geen misdrijf

(Zie persberichten Lekstroom d.d. 27-06-2006: Man overleden)

VIANEN De 43-jarige man uit Vianen die maandagavond 26 juni in het ziekenhuis overleed, blijkt een natuurlijke dood te zijn gestorven.

Op maandagavond trof een getuige de 43-jarige man met een fiets half in de struiken op de Helsdingse Achterweg aan. De Vianees had een hoofdwond en werd per ambulance naar het UMC gebracht. Daar overleed hij in de loop van de avond.

Daar niet duidelijk was wat er was gebeurd, werd door de politie op de Helsdingse Achterweg en in de woning van het slachtoffer onderzoek verricht. Daarbij werden geen bijzonderheden aangetroffen die konden wijzen op een misdrijf. Op dinsdag 27 juni is sectie op het lichaam verricht. Daaruit bleek dat de hoofdwond niet de doodsoorzaak van het slachtoffer is, maar dat hij een natuurlijke dood was gestorven.

Snelheidscontrole

LOPIK De politie heeft op dinsdag 27 juni van 14.40 uur tot 17.00 uur een snelheidscontrole op de Provinciale Weg N210 gehouden.

In de ruim twee uur passeerden 1291 voertuigen de radar, 36 van hen reden sneller dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 109 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuis.

Poging straatroof

IJSSELSTEIN Op dinsdag 27 juni probeerde een jongen een gehandicapte vrouw te beroven.

Rond 15.00 uur liep een 56-jarige gehandicapte vrouw uit IJsselstein met haar rollator over de Benschopperstraat. Zij werd daar tegengehouden door een jongen. Hij eiste geld en bedreigde haar verbaal met de dood. De vrouw hield haar tas echter stevig vast. Twee passanten zagen dat de jongen de vrouw lastig viel en kwamen haar te hulp. Daarop ging de verdachte er vandoor.

De verdachte was een blanke jongen van ongeveer 14 jaar oud, blond stekel haar, 1.60 1.65 meter, lichte acne in zijn gezicht. De jongen had een plaatjesbeugel en droeg een fel oranje trainingsjack met witte strepen op beide mouwen.

Getuigen van deze laffe poging tot straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Alsnog getuige gezocht

NIEUWEGEIN - De politie is op zoek naar een specifieke getuige die mogelijk voor het oplossen van een beroving kan zorgen.

Op vrijdag 14 april 2006 werd omstreeks 19.40 uur een 43-jarige man uit Edam (van buitenlandse afkomst) door een voor hem onbekende vrouw bij het politiebureau aan de Schakelstede in Nieuwegein afgezet. De vrouw is mogelijk toevallig op de man gestuit en heeft hem willen helpen. Haar gegevens zijn niet bekend bij de politie.

De Edammer was kort daarvoor slachtoffer geworden van een beroving en had daarbij verwondingen aan zijn gezicht opgelopen. De man was verward en hij kon niet aangeven waar hij precies beroofd was. Na behandeling in het ziekenhuis heeft hij aangifte gedaan. Politieonderzoek leidde tot de identiteit van een verdachte. Echter de verdachte ontkent zijn betrokkenheid. Om meer duidelijkheid te krijgen kan een verklaring van de betreffende vrouw onmisbaar zijn.

Bent u de vrouw die op 14 april de man bij het politiebureau heeft afgezet? Of weet u wie zij is? Neemt u dan contact op met de recherche van het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.