BedrijfsautoRAI

Nissan introduceert nieuwe Cabstar

(6/28/2006)
Nissan introduceert in oktober van dit jaar de nieuwe en sterk verbeterde Cabstar. Deze introductie is onderdeel van een grootscheeps modellenoffensief op de Europese markt voor lichte bedrijfswagens.
De nieuwe Cabstar borduurt voort op de bekende sterke punten van het voorgaande model. De combinatie van een lage kilometerkostprijs, gebruiksgemak, comfort, veelzijdige laadmogelijkheden en even krachtige als veilige prestaties maken de nieuwe Cabstar tot een zeer aantrekkelijk alternatief in het zwaar bevochten segment van lichte bedrijfswagens.

Hoewel de nieuwe Nissan Cabstar is ontwikkeld in Japan, zal deze straks ook in andere delen van de wereld op de markt verschijnen. Met zijn afmetingen zet deze Cabstar nieuwe maatstaven ten aanzien van nuttig laadvermogen en maximale laadlengte. Daarbij komt de nieuwe Cabstar door een korte draaicirkel optimaal uit de verf op plekken waar de ruimte beperkt is. Dankzij langere service-intervallen en een zeer gunstig en lager brandstof-verbruik liggen de exploitatiekosten van de nieuwe Cabstar bovendien lager dan die van de meeste concurrenten.

Ook voor deze nieuwe Cabstar houdt Nissan vast aan het concept van de frontstuurcabine. Dat betekent dat de lengte van de Cabstar efficiënter kan worden benut, zonder nadelige gevolgen voor de wendbaarheid in een drukke omgeving. Vooral de laatste eigenschap is voor veel chauffeurs een groot voordeel. Bovendien is de tijd voor het uitvoeren van een servicebeurt tot een minimum beperkt doordat de cabine kantelbaar is.

Voor de nieuwe Cabstar komen drie nieuwe motoren beschikbaar, waaronder twee varianten van een 2,5-liter common-rail dieselmotor. Deze leveren een vermogen van respectievelijk 110 en 130 pk, en een koppel van 250 en 270 Nm. De derde nieuwe motor is een ZD30 3,0-liter diesel, goed voor 150 pk en 350 Nm.

Om ondernemers de mogelijkheid te geven een Cabstar te kiezen die in alle opzichten aan hun wensen voldoet, voorziet het leveringsprogramma in een groot aantal uitvoeringen. De Cabstar is leverbaar met een wielbasis van 2.500 mm, 2.900 mm en 3.400 mm. Daarnaast zijn er twee configuraties voor de cabine: een kantelbare enkele cabine en een vaste dubbelcabine.

De huidige Cabstar is sinds 1998 op de markt en is in het Europese Chassis Cab-segment van de bedrijfswagenmarkt een van de succesvolste modellen. Met een totaalaantal van 14.193 verkochte exemplaren behaalde de Cabstar in 2005 een marktaandeel van 8 procent in West-Europa.

âNissan heeft goed geluisterd naar de wensen en eisen van eigenaren en chauffeurs in dit specifieke segment. Met behulp van deze waardevolle informatie hebben we er alles aan gedaan om een bedrijfswagen te ontwikkelen die zowel robuust als betrouwbaar is. De nieuwe Cabstar onderscheidt zich dan ook als een efficiënte en prijsbewuste bedrijfswagen die beantwoordt aan alle eisen van hardwerkende ondernemersâ, aldus Dominique Correze, Vice President en hoofd van de business unit voor lichte bedrijfswagens van Nissan in Europa.

Net als het voorgaande model wordt ook de nieuwe Cabstar gebouwd in Nissans fabriek in Avila, nabij Madrid.

De nieuwe Cabstar is leverbaar vanaf november 2006.