Gemeente Lelystad


*

* Brandweer Lelystad wint duikwedstrijd

Brandweer Lelystad wint duikwedstrijd

De duikers van Brandweer Lelystad zijn zaterdag 24 juni eerste geworden bij de brandweer duikwedstrijden in Vinkeveen. Samen met de andere drie beste zijn ze daardoor gekwalificeerd voor de landelijke wedstrijd op 16 september.

Acht teams

De wedstrijd is georganiseerd door het brandweerkorps van de gemeente De Ronde Venen, onder de vlag van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. Voor de acht teams die mee deden aan de duikwedstrijd was het volgende scenario ontwikkeld dat ze in een bepaald tijdsbestek moesten afleggen:

Stoffelijk overschot

Op de Botsholsedijk te Vinkeveen was bij een bedrijf een stoffelijk overschot gevonden in het water. De duikers van brandweer De Ronde Venen waren ingezet om het stoffelijke overschot te bergen. Bij deze bergingsactie werd nog een auto aangetroffen. Tijdens het verkennen van deze auto kwam één van de duikers vast te zitten en verloor het contact met de duikploegleider op de kant. Hierdoor is een assistent-duiker ingezet om deze duiker te helpen, echter deze kreeg last van geklapte trommelvliezen.

Reddingsactie

De opdracht voor de duikploegen was om beide duikers te redden en om het stoffelijke overschot te bergen. Tijdens de duikwedstrijd op 24 juni zijn er slechts 2 van de 8 ploegen in geslaagd om het stoffelijke overschot te vinden binnen de gestelde speeltijd.

De uitslag is als volgt:


1. Lelystad 1660 punten

2. Elburg 1574 punten

3. Zaanstad 1404 punten

4. Tholen 1398 punten

5. Woerden 1394 punten

6. Wageningen 1380 punten

7. Nederhorst den Berg 1324 punten

8. Westland 1304

---