Holmatro Marine Equipment gaat live met SSA ERPLN

Ssa global

Holmatro Marine Equipment gaat live met SSA ERPLN

BARNEVELD, 28 juni 2006 - SSA Global (NASDAQ: SSAG), een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van uitgebreide bedrijfsoplossingen en -services, heeft vandaag bekendgemaakt dat Holmatro Marine Equipment, een divisie van de Holmatro-groep, live is gegaan met bedrijfssoftware van SSA Global. De implementatie van SSA ERPLN(tm) werd binnen drie maanden afgerond. Dankzij de nieuwe software kan de productontwikkeling naadloos worden afgestemd op de vraag vanuit de markt.

Holmatro Marine Equipment is in drie jaar uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van hydraulische trim- en lierinrichtingen voor zeiljachten. De benodigde expertise voor deze producten vindt zijn oorsprong in de kerncompetentie van de Holmatro-groep op het gebied van hydraulisch gereedschap. Brandweerkorpsen en reddingswerkers in alle delen van de wereld maken gebruik van de knip-, hef- en stutsystemen van Holmatro.

De Holmatro-groep besloot onlangs de bedrijfsonderdelen onder te brengen in verschillende juridische en financiële entiteiten. Voor Marine Equipment betekende dit dat vervolgens een geschikt softwarepakket moest worden geselecteerd. Na een zorgvuldig selectieproces werd besloten tot de implementatie van SSA ERPLN, met name vanwege de logistieke functionaliteit en de aansluiting met de engineering-omgeving.

Holmatro Marine Equipment richt zich niet langer alleen op de productieprocessen, maar ook op de klantrelaties. Customer Relations Management is derhalve geïntegreerd in het productiebeheer en de logistieke module. 'We knippen de markt in stukjes en willen indien nodig voor de verschillende segmenten snel andere oplossingen kunnen bieden', aldus Rinus Reefman, general manager bij Holmatro. 'SSA ERPLN biedt alle faciliteiten voor naadloze integratie met de gewenste functionaliteit voor klanten- en servicebeheer. Daarbij is toegang via het web eveneens mogelijk'. Reefman legt uit: 'Ik wil onze verkoopbinnendienst zo min mogelijk belasten met administratief werk. Dealers moeten rechtstreeks in onze voorraad kunnen kijken.'.

Holmatro Marine Equipment
Holmatro is een wereldwijd toonaangevende producent van hogedrukhydraulische gereedschappen voor industrie, reddingswerk en scheepvaart, met verkoop- en servicekantoren in meer dan 120 landen. Innovatie, kwaliteit en service zijn sleutelwoorden binnen de Holmatro-filosofie. In 2002 introduceerde Holmatro de productlijn Marine Equipment voor zeiljachten. Deze productlijn bevat hydraulische trimtoepassingen zoals een complete reeks van integrale spanners, cilinders, giekneerhouders, bedieningspanelen, accessoires en andere gerelateerde producten zoals mast jacks en pompen voor zowel professionele als toerzeilers. In 2004 nam Holmatro Meissner Winches over, alsmede zijn volledige productlijn waaronder mechanische, elektrische en hydraulische lieren voor klassieke jachten. De samenvoeging van Holmatro(r) Rigging Hydraulics en Meissner Winches onder de vlag van Holmatro Marine Equipment biedt talrijke mogelijkheden voor nieuwe, ambitieuze ontwikkelingen. De activiteiten van Holmatro Marine Equipment op het gebied van hydraulische trimtoepassingen omvatten het complete traject van onderzoek voorafgaand aan ontwikkeling tot serviceverlening voor materieel dat reeds in gebruik is. Onze ervaring leert dat alleen onderzoek en ontwikkeling in eigen beheer - door ons eigen team van ingenieurs - kan voorzien in de technische expertise die nodig is voor het leveren van adequate oplossingen. Tijdens dit proces worden regelmatig experts uit het veld ingeschakeld die over uitgebreide ervaring beschikken. Ultramoderne productiefaciliteiten met volledig geïntegreerde automatische productiecellen verzekeren ons ervan dat onze producten voldoen aan de hoge eisen die wij stellen. De producten van Holmatro(r) staan alom bekend vanwege de kwaliteit en functionaliteit. Sinds 1992 is Holmatro ISO 9001 gecertificeerd.

SSA Global
SSA Global(tm) (NASDAQ: SSAG) is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van ERP-oplossingen voor middelgrote tot grote ondernemingen, vooral in het hogere segment van de markt voor productiegoederen, consumentenproducten en diensten. SSA Global biedt een brede reeks van softwareoplossingen, waaronder enterprise resource planning, financial management, human capital management, corporate performance management, customer relationship management, product lifecycle management, supply chain management en supplier relationship management. SSA Global heeft haar hoofdkantoor in Chicago en is wereldwijd vertegenwoordigd meer dan 50 locaties. Haar producten worden gebruikt door klanten verspreid over meer dan 90 landen. Kijk voor meer informatie op de website van SSA Global (www.ssaglobal.com).
Copyright (c) 2006. SSA Global. Alle rechten voorbehouden.

SSA Global is de bedrijfs- en merknaam voor productlijnen, vestigingen en gelieerde bedrijven van SSA Global Technologies, Inc. SSA, SSA Global, SSA Global Technologies, Forward Faster en andere producten en diensten van SSA Global die in dit persbericht worden vermeld, met inbegrip van de respectievelijke logo's, zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SSA Global in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere producten en diensten die in dit document zijn vermeld, zijn geregistreerd door, zijn eigendom van of worden onderhouden door de respectievelijke eigenaars.


---

Forward-looking statements
Dit document bevat mogelijk uitspraken en verwachtingen ten aanzien van de toekomst. Forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot uitspraken die uitdrukking geven aan een voorspelling, prognose, aanduiding of implicatie van toekomstige resultaten, prestaties of successen en die woorden als 'geloven', 'anticiperen', 'verwachten', 'schatten', 'bedoelen', 'project', 'plan', 'zullen', 'zal wellicht resulteren in' of woorden van dergelijke strekking kunnen bevatten. Al deze forward-looking statements zijn gebaseerd op inschattingen en aannames die door het management zijn gemaakt die, hoewel zij in redelijkheid zijn gemaakt, op zichzelf onzeker zijn. Forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden, waaronder factoren die betrekking hebben op de economie, concurrentie, overheid en technologie, als gevolg waarvan de bedrijfsvoering, strategie of werkelijke resultaten daadwerkelijk kunnen verschillen van de forward-looking statements. Wij opereren in een dynamische omgeving waarin zich regelmatig nieuwe risico's kunnen voordoen. Het management is niet in staat om op al deze risico's te anticiperen of inzicht te hebben in de mate waarin een factor, of een combinatie van factoren, ervoor zorgt dat onze bedrijfsvoering, strategie of werkelijke resultaten daadwerkelijk verschillen van die gevat in de forward-looking statements. Factoren die de genoemde verschillen kunnen veroorzaken en waarmee u rekening moet houden, zijn o.a:

-Algemene omstandigheden in de economie en de industrie, incl. wisselkoersschommelingen in de Verenigde Staten en daarbuiten;

- Ons vermogen om overnamekansen te benutten en aangekochte bedrijven doelmatig en kostenefficiënt te integreren;

- Ons vermogen om de financiële rapportage effectief te beheren;
- Ons vermogen om (hoger) personeel aan te trekken en te behouden;
- Ons succes in het ontwikkelen en invoeren van nieuwe services en producten;
- Concurrentie in de softwaresector, ten aanzien van onze bestaande en potentiële nieuwe klanten.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot:

Lisette Jochemsen
Marketing & PR Manager SSA Global Benelux
Telefoon: +31 (0)342 428258
lisette.jochemsen@ssaglobal.com

Fred Franssen
Franssen Communicatie
Telefoon: +31 (0)30 22 88 579
fred@franssencom.nl