Gemeente Hardenberg

Juni 2006 - Gemeenteraad Hardenberg unaniem voor herbenoeming burgemeester Meulman

Gemeenteraad Hardenberg unaniem voor herbenoeming burgemeester Meulman

Persbericht, 27 juni 2006

De gemeenteraad van Hardenberg wil graag dat Bert Meulman per 1 januari 2007 voor een nieuwe periode wordt benoemd als burgemeester van de gemeente Hardenberg. Unaniem werd vanavond besloten om Meulman voor herbenoeming voor te dragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bert Meulman is sinds 1 januari 2001 burgemeester van de gemeente Hardenberg. Per 1 januari 2007 loopt de eerste ambtsperiode af. Daarom heeft de gemeenteraad op 16 mei jl. besloten om een vertrouwenscommissie van zes raadsleden in te stellen, die tot taak kreeg om de aanbeveling voor herbenoeming van de burgemeester voor te bereiden.

Gesprek

De vertrouwenscommissie heeft daarop de eerste ambtsperiode van burgemeester Meulman geëvalueerd. Daarvan is op 6 juni vertrouwelijk verslag uitgebracht aan de gemeenteraad. Dit verslag is toen besproken. Ook heeft de raad tijdens deze vergadering een gesprek gehad met de burgemeester.

Unaniem besluit

Vanavond was Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer Jansen, op bezoek bij de gemeenteraad om te praten over de herbenoeming van de burgemeester. Aansluitend heeft de gemeenteraad unaniem besloten Bert Meulman voor herbenoeming voor te dragen bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.